Ulkoilma 27.7.2011

Tänä vuonna otin vauhtia tuntureille tyttöjen kaupunki-viikonlopun kautta. Viinilasien ääressä aloimme yhdessä pohtia, millä varusteilla aioin tunturiin lähteä. Kyse ei ollut mistään ”Sinkkuelämän” naisten kohtaamisesta, vaan reippaista matkailijoista, joilla oli hyviä vinkkejä siitä, miten matkailla sekä kotimaassa, että ulkomailla. Näitä hyviä tuotteita kasasin hieman myös muillekin reissunaisille vihjeeksi.

Hiukset

Itselleni passaa hyvin kosteuttaa (lue: rasvoittaa) tukkaa pipon alla viisikin päivää mutta ilolla otan vastaan vinkkejä hygieniaan ja mielellään kauneuteenkin liittyen, kunhan rinkka ei paina sen enempää kuin ilman aineita. Tunturipuroihin pulahtaminen puhdistaa hiet iholta ja päänahasta mutta likainen olo hiuksiin jää kuitenkin aina. Ystäväni vinkkasi, että kuivashampoo sopii puhdistamaan silloin, kun hyvää pesumahdollisuutta ei ole. Tummahiuksisille kuivashampoo tosin saattaa jäädä vähän näkyväksi hilseeksi mutta jos puhtaampi tunne tulee, niin mielestäni se on pienempi paha. Biozellin kuivashampoon 100ml:n koon vuoksi valitsisin sen vaellukselle mukaan.  www.biozell.fi/kuivashampoo.html

Iho

Viima, hiki, hyttysmyrkky, noki ja aurinko kuluttavat vaelluksella kaupunkilaisen hipiää. Itse kannan yleensä vaelluksella mietoa saippuaa, jolla pesen kädet, kainalot ja kasvot. Kosmetiikkamyymälöistä kannattaa pyytää pieniä näytepulloja, jos kehtaa. Myynnissä on myös paljon matkakokoisia tuotteita. Viikon vaelluksen jälkeen oma ihoni näyttää ilman kasvopesua murkkuikäiseltä, joten otin tällä kertaa mukaani Dermosilin Mini Puhdistusvaahto E –pientä pulloa. Sen voi täyttää sitten millä vain Dermosilin puhdistusvaahtoaineella. http://www.dermoshop.fi

Tytöt suosittelivat mukaan ensi kerralle pieniä vanupuikkoja, jonka sisältä löytyy silmän ympärysihoa kosteuttavaa puhdistusainetta ja rinkkaan ei varmasti tule lisää painoa.  Tikun toinen pää napsautetaan poikki ja puikon sisällä oleva neste valuu pumpulitikkuun. Nämä näppärät pienet tikkuset ovat Jane Iredalen Makeup Remover Swabs. www.estelina.com

Alusvaatteet

Hyvin sisään ajetut alusvaatteet ovat yhtä tärkeät kuin mukavat vaelluskengät. Ota huomioon kuitenkin rinkan hihnat. Sekä olkainten päällä painoa tuovat kuin vyötäröllä alushousujen päällä olevat. Kokeile siis kotona vaikka ilman päällysvaatteita, miten se rinkka asettuu. Vältä saumoja ja hiostavia materiaaleja. Alusvaatteisiin voi sijoittaa ja ostaa hyvät ja laadukkaat mutta niiden kanssa pehmittäminen on yhtä tärkeää kuin halvemmissa urheilualusvaatteissa. Edullisena vinkkinä suosittelen H&M:n urheiluosastolle kurkkaamista ja kalliimpana Shock Absorber merkkiä.
www.hm.com/fi/product/91796?article=91796-A
www.shockabsorber.fi

Kuukautiset ja raskaus

Menkkojen aikana vaeltamisessa hankalinta on hygienia, kivut ja suojat. Kaikki on kuitenkin jokaisen omien kuukautistuntemusten ja –kokemusten  varassa. Tamponeista parhaat vaellukselle hygieniasyistä on sellaiset, joissa on asetin. Kuukuppi on usein hankala pestä hygieenisesti. Siteet ovat hygieenisempi vaihtoehto mutta käytettyjen pakkaaminen takaisin rinkkaan hieman ällöä. Hygieniasta huolehtiminen onnistuu kosteuspyyhkeillä. Huomioi, että huussiin ei saa heittää biohajoamattomia kosteuspyyhkeitä. Käsidesi on hyvä pakata myös vessapussiin mukaan.

Raskaana ollessa on hygienian lisäksi hyvä huomioida tuki vatsan alueella, rinkan paino, rinkan asento ja tärkeää on myös miettiä juomavesi. Tänä vuonna on taas runsaasti sopuleita ja myyriä, joten älä ota turhia riskejä, vaan ota vettä hanasta tai keitä. Ota muutenkin selvää lääkäriltäsi, millainen reissu sinulle sopii. Retkeilymajoilta ja hotelleilta voi tehdä hyviä päiväreissuja, jolloin juomaveden saa hanasta ja pääsee lepäämään pehmeälle sängylle. Huomioithan myös riittävän ravinnon ja nesteen saamisen vaelluksella sekä levon tarpeen.

Kevyt pakkaus

Jos ensi kerran työpaikan kahvihuoneessa tuuppaat eteenpäin sen Dermosil-kuvaston, niin odotapa hetki. Dermosililtä itselle ja miehelle on lähtenyt mukaan pienet matkatäyttöpullot. Tyhjiä pulloja tulee yleensä kolme ja maksaa alle euron. Edullinen hinta ja joustava muovi ovat kevyttä kantaa matkalla. Näin omat vakkari-saippuat,- tiskiaineet ym. on hyvä pakata mukaan. www.dermoshop.fi

Vanhasta Stroh-pullosta saa myös kätevän saippuapullon. On myös hyvä katsoa erämiesten ilmeitä, kun pestä lurautat rommipullon antimilla kätöset.
Kasvo- tai käsipyyhkeeksi sopii hyvin esimerkiksi vauvan harsoliina. Se on kevyt ja kuivaa nopeasti.
Rinkan pakkaamisessa kannattaa pakata vessa-asiat helppoihin taskuihin.

Roskat

Kun pakkaat rinkkaasi, niin muistathan, että kaikki maatumattomat roskat tulee kantaa takaisin sivistyksen pariin. Eli edellä mainituista vanupuikot, maatumattomat kosteuspyyhkeet, siteet, tamponit, pumpulit, tyhjät pakkaukset ja kuoret.

Roskille hyväksi havaittu säilytyspussi on kanoottipussi. Se pitää hajut ja kosteuden sisällään.

Jaa omat vinkkisi muille retkeilijöille!

Tässä oli ystävieni ja omat vinkkini retkelle. Jos sinulle on hyväksi koettuja vinkkejä, niin kommenttikenttään voi kirjoittaa niitä lisää! Hyviä vaelluksia ja muitakin retkiä arvon naiset!

Leena / Ulkoilun Maailma / Kuvat: Valmistajat {jcomments on}

Luitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika