Ulkoilma 14.10.2015

Tiilikkajärven ja Etelä-Konneveden kansallispuistojen matkailuyrittämistä vauhditetaan uusilla terveyteen ja hyvinvointiin liittyvillä palveluilla. Yritykset kehittävät Metsähallituksen ja Savonia-ammattikorkeakoulun asiantuntijoiden avulla viisi uutta kansallispuistoihin tukeutuvaa, terveyttä ja hyvinvointia edistävää matkailupalvelutuotetta.


Mainos


Tutkimusten mukaan luontoympäristö edistää terveyttä ja hyvinvointia. Kansallispuistojen upea luonto tarjoaa monipuolisesti mahdollisuuksia luontoon perustuville hyvinvointimatkailupalveluille. Yritysten tuotekehittelyä edistämällä haluamme luoda lisää palveluja kansallispuistojen kävijöille. Tämä vahvistaa yritysten toimintaedellytyksiä ja sitä kautta paikallistaloutta laajemminkin”, sanoo projektipäällikkö Liisa Kajala Metsähallituksen luontopalveluista.

Palveluita ryhdytään kehittämään ja yritysverkostoja vahvistamaan torstaina 29.10. Kuopiossa järjestettävässä Kansallispuistomatkalla hyvinvointiin -seminaarissa, johon on kutsuttu mukaan seudun luontomatkailu- ja hyvinvointialan toimijoita. Seminaarissa kuullaan asiantuntijatietoa luonnon hyvinvointi- ja terveysvaikutuksista sekä esimerkkejä jo onnistuneista, kansallispuistoon perustuvista hyvinvointituotteista. Yrityksille suunnatut työpajat ja yrityskohtainen tuotekehittely käynnistyvät marraskuussa.

Palveluita ja hyvinvointituotteita kehitetään yksivuotisessa hankkeessa, joka päättyy elokuun lopussa 2016. Hanketta rahoittaa Etelä-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Euroopan Sosiaalirahastosta.

Lähde: Metsähallitus
Kuva: Mika Mannonen


Mainos
xLuitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika