Tuomas Hietala 5.3.2017

Nykypäivänä puhutaan paljon henkisestä hyvinvoinnista: Haluan itse ajatella asian niin, että kaikessa tekemisessä on osa henkisyyttä eikä sitä tarvitse erikseen korostaa. Ihmiselo on tänään muutenkin hektistä ja ajatukset täyttävää, niin paljon ettei tätä informatiotulvaa pystytä kunnolla käsittelemään. Siksi kaikki onkin parempi ja tehokkaampi paketoida yhteen nippuun.


Mainos


Hienosti tuotteistettu, ei siinä mitään. Niin mitkä? Henkiset valmennukset ja niiden koulutukset. Meidän tulisi niiden sijaan keskittyä löytämään tasapaino rasituksen ja levon välille: Juuri tästä syystä puhun usein (aina) oikeanlaisesta lähestymiskulmasta hyvinvointiin. Se saisi ja pitäisi olla paljon nykyistä rennompi ja sitä pitäisi lähestyä keveämmällä otteella pitkäjänteisyys mielessä.

Ihmismieltä ei saa kuormittaa liian komplekseilla ratkaisuilla, koska terveys ja holistinen hyvinvointi saavutetaan usein (aina) helpoilla tavoilla. Rasita sydäntä, jotta jaksat pitkään. Harjoita lihaskuntoasi, jotta ryhtisi ja sinä pysytte kasassa. Huomioi liikkuvuus, jotta et ole kankea. Muista tasapaino, jotta pysyt pystyssä. Älä unohda ketteryyttä ja nopeutta, jotta ehdit pois kaatuvan puun alta.

Kun muistat nämä aspektit ja toteutat ne kiireettömässä tilassa, olet ottanut askeleen lähemmäs holistista hyvinvointia ja ikuisen liikuntaliekin löytämistä. Mutta eikö salillakäynti ole jo tarpeeksi monipuolista ja riitä ylläpitämään kuntoani? Riittää varmasti, mutta lisäämällä tähän yhtälöön luonnon, saat käyttöösi todellisia vastavoimia arjen koneiden, kiireen ja stressintäyteiselle elämälle.

www.talesofthetrainer.com
www.hotel-engelberg.ch

Teksti ja kuvat: Tuomas Hietala


Mainos
x 

Luitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika