Rakennamme uutta! Uusi Ulkoilma avautuu alkuvuodesta 2022.

Ulkoilma 11.3.2018

Metsähallituksen Luontopalvelut on aloittanut Hossan kansallispuiston hoito- ja käyttösuunnitelman tekemisen. Suunnitelmalla muurataan edelleen puiston kivijalkaa. Asiasta kiinnostuneet kutsutaan ensimmäiseen keskustelutilaisuuteen.


Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen


Moni asia on muuttunut Hossassa, ei vähiten alueen nimeäminen kansallispuistoksi. Nyt on hyvä aika päivittää alueen hoito- ja käyttösuunnitelma tämän päivän odotuksia ja kasvaneita käyntimääriä vastaavaksi“, toteaa puistonjohtaja Sari Alatossava.

Hoito- ja käyttösuunnitelman (hks) pohjana ovat Hossan kansallispuiston perustamislaki ja luonnonsuojelulaki. Suunnitelmalla ohjataan kansallispuiston kehittämistä ja sovitetaan yhteen alueen käyttömuotoja luonnonsuojelu huomioiden. Hossan keskeisimpiä käyttömuotoja ovat mm. matkailu- ja virkistyskäyttö, kalastus ja metsästys.

Suunnitelma laaditaan seuraaville noin 15 vuodelle. Kansallispuistolle laaditaan myös järjestyssääntö, jonka sisältämät määräykset ja rajoitukset koskevat kaikkia alueen käyttäjiä.

Hks laaditaan yhteistyössä eri tahoja, kuten viranomaisia, sidosryhmiä, paikallisia asukkaita, yrittäjiä ja muita asiasta kiinnostuneita osallistamalla“, kertoo hks-työryhmää vetävä projektipäällikkö Anu Hjelt.

Ensimmäinen kaikille avoin yleisötilaisuus järjestetään Hossan luontokeskuksessa 12.4.2018 klo 17 alkaen.

Toivotamme kaikki Hossan tulevaisuudesta ja kehittämisestä kiinnostuneet tervetulleiksi keskustelemaan!

Kansallispuistojen hoito- ja käyttösuunnitelmat vahvistaa Ympäristöministeriö. Hossan suunnitelma on tarkoitus saada vahvistettavaksi kevään 2019 kuluessa.

Hossan retkeilyrakenteita kohennetaan edelleen

Hossan alueen kehittämistyö jatkuu monella rintamalla. Suomussalmen kunnassa on tekeillä Hossan matkailualueen kaavauudistus. Metsähallitus jatkaa kansallispuiston ja sen lähialueiden retkeilyrakenteiden kohentamista. Samalla pyritään myös takaamaan luontoarvojen säilyminen uusien aktiviteettien ja kasvaneiden kävijämäärien alla.

Tulevan kahden vuoden aikana Metsähallituksen Luontopalvelut kestävöi retkeilyreittejä muun muassa Julma-Ölkyn ja Värikallion alueella ja retkeilijöiden käyttöön rakennetaan uusia käymälöitä. Hossan kansallispuiston asemaa esteettömän retkeilyn edelläkävijänä vahvistetaan edelleen rakentamalla esteettömiä melontalaitureita vesiretkeilijöiden tarpeisiin. Myös läheisellä Itärajan retkeilyreitillä Martinselkossa uusitaan pitkoksia.

Maastotöiden materiaalihankinnat ja työntekijöiden rekrytoinnit ovat jo käynnistyneet ja varsinaiset työt käynnistyvät maaliskuun aikana.

Metsähallitus
 Tuuli Turunen / Metsähallitus


MainosLuitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika