Ulkoilma 12.6.2017

Juhlan huipentuma on puolilta päivin, kun presidenttipari leikkaa nauhan ja mieskuoro Huutajat huutaa kansallispuistolle.

Hossan kansallispuiston avajaisohjelma levittäytyy 17.6. Hossan luontokeskuksen lähiluontoon. Juhlan ruuhkaantumisen välttämiseksi järjestäjät toivovat, että Hossaan saavutaan yhteiskyydein ja linja-autokuljetuksia hyödyntäen.


Mainos


Pukeudu kuin retkelle, ota mukaan myös juomapullo ja käteistä

Hossan tuleva kansallispuisto on luontokohde, jota ei ole rakennettu suuren väkimäärän tapahtumia varten. Juhla on kuitenkin kokonaisuudessaan ulkoilmatapahtuma, ja tapahtuma-alue ja metsä ottavat kaikki syleilyynsä.

Järjestäjät vinkkaavat, että avajaisista tulee miellyttävä kokemus, kun liikkeelle lähtee varhain ja kiirettömällä asenteella. Varusteita kannattaa olla sen verran mukana, että pärjää päivän ulkosalla mukavasti.

Pukeudu sään mukaisesti, ota retkireppuun juomapullo ja käteistä mahdollisia ostoksia varten”, tapahtumatuottaja Veikko Leinonen suosittelee.

Linja-autokuljetuksiin kannattaa ilmoittautua

Helpoin tapa päästä perille on ilmoittautua linja-autokyyteihin. Niitä tarjoavat niin kunta kuin Kainuun Sanomat.

Suomussalmen kunta järjestää kuljetuksen, joka lähtee Jalonniemitalolta klo 8.00. Reitti kulkee Kekkostietä pitkin Hossan luontokeskukselle. Paluu lähtee luontokeskukselta takaisin Jalonniemitalolle avajaisten päätyttyä klo 16.30. Meno-paluumatkan hinta on 10 euroa, alle 12-vuotiaat ilmaiseksi.
Avajaispäivän kyytiin toivotaan ennakkoilmoittautumista. Ilmoittautua voi numeroon 044 777 3100 tai osoitteeseen sarianna.juntunen(a)suomussalmi.fi 12.6. mennessä.

Kainuun Sanomat tarjoaa lukijamatkan avajaisiin, joka lähtee Kajaanista klo 7.30 ja saapuu Hossaan klo 10. Paluumatka alkaa avajaisten päätöskonsertin päätyttyä klo 16 jälkeen. Lisätiedot ja ilmoittautumiset:

http://www.pohjolanmatka.fi/fi/matkakohteet/erikoismatkat/suomi/kainuunsanomienlukijamatkahossa1pv

Autot pysäköidään merkityille parkkipaikoille, joilta on yhteys tapahtuma-alueelle

Liikenne on suljettu tapahtuman ajan välillä Huosiusvirta – luontokeskus. Viitostieltä Pistontien kautta ei pääse tapahtuma-alueelle. Omilla autoilla saapuvien on siis ajettava perille Hossantien kautta.

Pysäköinti on sallittua liikenteenohjaajan osoittamalle paikalle.

Alueelle on järjestetty väliliikennettä eri parkkipaikoilta tapahtuma-alueelle. Väliliikenne pikkubusseineen pyörii alueella jatkuvalla syötöllä. Linja-autojen kyytiin pääsee merkityltä pysäkiltä.

Ruokaa on tarjolla hernerokasta Hossa-burgeriin

Avajaispäivänä Hossassa tarjoillaan maksuton, metsäinen juhlalounas. Se on hernekeittoa, ja tarjolla on niin liha- kuin kasvisvaihtoehto. Juhlalounas löytyy tapahtuma-alueen keskeltä, avajaisten kartalta kohdasta 5. Paikalle pääsee myös esteettömästi Jatkonsalmen tietä myöten. Metsäisen juhlalounaan tarjoavat Metsähallitus ja Kainuun ELY-keskus.

Kahvittelemaan sekä maistelemaan lisämakuja pääsee  myös luontokeskuksella (kartta1), tapahtumatorilla (kartta2) sekä Seipiniemessä (kartta9).

Tapahtumatorilla myydään muun muassa paikallisista raaka-aineista valmistettuja metsäsonniburgereita, kyytön maidosta valmistettuja juustoburgereita, Hossan porokeittoa, loimulohta, Kiepin kahvilan suolaista ja makeaa sekä retkiruokapakkauksia tulipaikoille mukaan otettavaksi.

Kainuu à la Carte -pitopöytä katetaan kello 10-16 Seipiniemeen, ja siellä esittäytyy Kainuun runsas ruokaperinne juhlavasti. Hossa Burger (10-20) on puolestaan koko perheen pikaruokapaikka metsän syleilyssä.

Ohjelma päivittyy osoitteessa  www.hossanjuhlat.com

Lähde: Metsähallitus / Kuva: Mika Mannonen


Mainos
xLuitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika