Ulkoilma 1.11.2013

Viime kevättalvella Pohjois-Amerikan opintomatkalla mukaan tarttui idea uudesta lasten omasta seikkailurinteestä. Tästä lähti kytemään ajatus Mustin ja Lystin omasta, lumisen metsän keskellä mutkittelevasta seikkailureitistä. Reittiä on suunnitellut muutama lapsenmielinen ja innokas Mustin ja Lystin ystävä. Rinne on rinnekoneen levyinen ja sitä huolletaan säännöllisesti. Luonto tarjoaa seikkailumetsälle itsessään jo hienot puitteet, mutta lumen, jään, valon ja pienten yllätysten avulla metsästä saa kauniin visuaalisen kokonaisuuden.

Mustin ja Lystin seikkailumetsän ideana on tarjota lapsille ja lapsenmielisille luminen elämys. Reitin varrella leikitään monilla eri elementeillä. Lumesta muodostuu erilaisia hauskoja pintoja, kuten aaltoja sekä kurveja. Matkan varrelta löytyy Mustin ja Lystin mökit, Tarmon pesä ja jäniksen ruokintapiste. Rohkeimmille laskijoille löytyy pieniä temppuilua, jossa pääsee sekä ylittämään että alittamaan pieniä esteitä. Tarkoitus on, että jokaisella laskulla voi tehdä ja nähdä jotain eriä. Ääni- ja värimaailman ihmeellisyyksiin kuuluu oikeat väriurut, joilla soittotaitoiset voivat ilahduttaa itsensä lisäksi myös muita seikkailureitin kulkijoita.

Suksilla tai laudalla laskettava seikkailumetsä on Lumimaan välittömässä läheisyydessä ja se on tarkoitettu kaikille lapsille ja lapsenmielisille.

Mikä on Lumimaa? Päähissien välittömään läheisyyteen on lapsille luotu oma Lumimaa, jossa riittää tekemistä vaikka koko lomaksi leikkien ja askarrellen tai rinnettä alas viilettäen. Alueen kahdesta leveästä ja pitkästä rinteestä löytyy temppurata, aaltolatu, ministeet, pulkkamäki, leikkipuisto, makkaranpaistopaikka ja lasten hoitopaikka. Lumimaassa asustaa myös ilmielävät maskottiporot, Musti ja Lysti! Harjoitushissinä on alueella ilmaiset naru- ja mattohissi. Lumimaasta löytyy myös nappihissi, josta voi jäädä pois kolmesta eri kohdasta.

Löydät meidät osastolta 6K59 SkiExpo.

UlkoilunMaailma.fi / Lähde: Iso-Syötteen Matkailuyhdistys ry

Luitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika