Rakennamme uutta! Uusi Ulkoilma avautuu alkuvuodesta 2022.

Ulkoilma 29.5.2020

Metsähallituksen Luontopalvelut kunnostaa retkeilypuitteita luontokohteilla eri puolilla Kainuuta. Maastotyöt käynnistyvät kesäkuun alussa myös Hiidenportin kansallispuistossa Sotkamossa.


Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen


Sotkamon eteläreunassa sijaitseva Hiidenportin kansallispuisto tunnetaan jylhästä rotkolaaksostaan. Kansallispuiston alueella on 30 km merkittyjä reittejä, joilla riittää tilaa ja rauhaa. Hiidenportissa päästään tänä kesänä tekemään kauan kaivattuja kunnostuksia:

Hiidenportin rotkon kautta kulkevat portaat uusitaan samoille sijoilleen. Vanhat, massiiviset puuportaat puretaan pois. Uusien portaiden askelmat tulevat olemaan metalliritilää. Myös Porttilammen portaat uusitaan. Vanhojen, purettujen puuportaiden tilalle muotoillaan paikalta löytyvistä kivistä uudet, kulkemista helpottavat portaat. Puistoon koillisen suunnasta tulevan Urpovaaran reitin pitkokset uusitaan entisille paikoilleen. Rakennusmateriaalit on kuljetettu alueelle talven paikana moottorikelkoilla. Talven aikana on myös jo uusittu Kitulanlammen silta.

Puiston kunnostustöiden yhteydessä poistetaan Urpovaaran laavu ja Pitkä-Portin tulentekopaikka niiden vähäisen käytön takia.

Hiidenportin pääopastuspaikalla Palolammella on kävijöiden käytössä keittokatos ja tulentekopaikka. Myös Palolammen vuokrapirtti on vuokrattavissa päiväkäyttöön. Lisäksi kansallispuiston alueella on laavut tulentekopaikkoineen Porttilammella, Kitulanlammella, Oravijärvellä ja Allaslahdessa.

Hiidenportin ja monen muun retkikohteen korjausvelkaa kurotaan umpeen hallituksen Metsähallituksen Luontopalveluille myöntämällä tulevaisuusinvestointirahoituksella. Suurin osa Hiidenportin töistä hoidetaan Luontopalvelujen omin voimin, mutta osa työstä ostetaan paikallisilta yrittäjiltä.

Metsähallitus
Mika Mannonen


MainosLuitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika