Rakennamme uutta! Uusi Ulkoilma avautuu alkuvuodesta 2022.

Ulkoilma 21.5.2021

Sotkamossa sijaitsevan Hiidenportin kansallispuiston päälähtöpistettä kohennetaan tulevan kesän aikana. Palolammen opastuspaikkaan rakennetaan uusi esteetön käymälä ja tulisija. Lisäksi Hiidenkierroksen retkeilyreitin vanhoja pitkospuita uusitaan. Uudistuksilla pyritään vastaamaan kansallispuiston kasvaneeseen kävijämäärään. 


Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen


Työt alkavat kesäkuun alussa, jolloin uusitaan Palolammen lähtöpisteelle ohjaavia tienvarsiopasteita. Samalla aloitetaan uusien pitkospuiden rakentaminen Hiidenkierrokselle Palolammen ja Porttilammen laavun väliselle osuudelle. Pitkoksia uusitaan kesän aikana yhteensä 600 metrin matkalta. 

Palolammen opastuspaikalla parannetaan myös retkeilypalveluita. Merkittävin uudistus on uusi esteetön käymälä, joka palvelee paremmin kansallispuiston kasvaneita retkeilijämääriä. Käymälän on määrä valmistua loppukesällä. Vanha käymälä on käytössä siihen asti. Rakentaminen toteutetaan ostopalveluna. 

Nuotiopaikalle tehdään kiinteä muurirakenne ja penkit uusitaan. Jos aikataulu antaa myöten, Palolammen rakennukset saavat uutta maalia ulkoseiniinsä vielä tänä kesänä, mutta viimeistään ensi kesänä. Palolammen opastuspaikka on Hiidenportin kansallispuiston suosituin lähtöpiste.

Viime kesänä Hiidenportin kansallispuistossa uusittiin Urpovaaran pitkokset ja rakennettiin uudet metallirappuset suositun rotkolaakson ylityspaikalle. Uudet rappuset ovat keränneet runsaasti positiivista palautetta. Erityistä kiitosta on saanut koirille tarkoitettu kuminen luiska. 

Hiidenportin työmaat rahoitetaan lisämäärärahoilla, joita ympäristöministeriö on myöntänyt Metsähallituksen Luontopalveluille tulevaisuusinvestointeihin ja korjausvelan vähentämiseen. 

Hiidenportin kansallispuistossa toteutetaan tänä kesänä myös kävijätutkimus. Kesän aikana retkeilijöitä haastatellaan eri kohteissa kansallispuiston alueella. Haastatteluita tehdään kesäkuun puolivälistä syyskuun loppuun. Kävijätutkimuksen tulokset ohjaavat alueen kehittämistä. 

Metsähallitus
Sini Salmirinne


MainosLuitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika