Ulkoilma 19.5.2015

Isojärven kansallispuistossa, Heretyn historiallisella metsäkämpällä, puhaltavat uudet tuulet. Herettyyn tulee kesäkahvila, jota pyörittää Majatalo Villasen väki. Lisäksi kahvilasta vuokrataan veneitä sekä Heretyn kämpän majoitustiloja ja saunaa.

Isojärven kansallispuistossa sijaitsevan Heretyn historiallisen metsätyökämpän pihapiirin tikat ovat kummastelleet ahkeraa touhuilua ja kalketta. Pihaan on ilmestynyt komeita pöytäryhmiä ja muutenkin tukkikämpällä on kunnosteltu paikkoja. Heretyn toimintoja on uusittu puiston kävijöiden toiveita kuunnellen. Perinteisen tukkikämpän elämä avaa uuden sivun, kun Majatalo Villasen väki toivottaa Isojärvellä kävijät tervetulleiksi Heretyn kahvilaan. Kahvilaan on avautumassa myös Kämppäpuoti, josta löytyy mukavia kotiin viemisiä puistosta.

Villasen Riitta-emännällä on uuni ollut kuumana, kun retkeilijöiden evästykseksi on suunniteltu ja testattu erilaisia suolaisia ja makeita. Lähituotteet ovat myös mukana. Maatilan jäätelöä ja lammasnakkeja on valikoimissa vaikkapa otettavaksi kansallispuistoon mukaan evästäydennykseksi.

Heretyn tortukka on jo testattu vaativalla ryhmällä ja saanut väen hymisemään onnellisina. Tarkoituksena on saada kunnollista vatsantäytettä ja pannukahviakin on tarkoitus keittää perinteitä kunnioittaen”, huikkaa yrittäjä Riitta Häkkinen.

Kahvilan avajaiset pidetään 6.6. klo 13-15. Kahvila on avoinna 13.6. -9.8. tiistaista sunnuntaihin kello 11-18. Tämän jälkeen kahvilan antimista pääsee nauttimaan lauantaisin ja sunnuntaisin syyskuun loppuun asti. Aukioloaikojen ulkopuolella kahvila on avoinna ryhmille tilauksesta.

Tästä kesäkaudesta lähtien myös yöpyminen on Heretyssä mahdollista. Kämpän terävään päähän on varusteltu kaksi 3-4 hengen huonetta, joissa on savotta-aikaan majoittunut työnjohto. Isommat ryhmät mahtuvat yöpymään jätkien puolelle. Pihapiirissä oleva sauna on kunnostettu, joten vaelluksesta kipeytyneet jäsenet voi pehmitellä tunnelmallisen saunan lauteilla.

Heretyn kokonaisuus on onneksi saatu säilymään, tulkaa nauttimaan kämpän tunnelmasta ja kahvilan herkuista!” toivottaa kahvilan emäntä.

Lähde: Metsähallitus
Kuva: Maija Mikkola

Luitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika