Ulkoilma 7.3.2018

Maaliskuun 10.-11.3. on Haltiassa superviikonloppu. Tarjolla on hyvinvointiaiheista ohjelmaa Terveysmetsä-luennosta saunomiseen ja avantouintiin, retkeilytaitokurssi, maksuton yleisöopastus sekä Teijon kansallispuiston ja ruukkikylien esittelytilaisuus.


Mainos


Suomen luontokeskus Haltia on mukana Helsinki Sauna Dayn vietossa lauantaina 10.3. Yhteisöllisen tapahtumatempauksen idea on rohkaista yleensä yksityisessä käytössä olevia saunoja avaamaan ovensa maksutta kaikelle kansalle yhden päivän ajaksi. Nuuksiosta on mukana useita saunoja, Haltian muiden mukana. Saunavuorolta varataan paikka tavallisimmin etukäteen ja vuoro jaetaan muiden saunomisen ystävien kanssa. Haltiassa saunotaan tunnin vuoroissa kello 12-17.

Tapahtumatempauksen puuhamies Jaakko Blomberg on mielissään, että Sauna Day on nykyisin levinnyt syvälle Nuuksion metsiin ja rannoile.

Hienoa, että Helsinki Sauna Day on levinnyt  myös muualle pääkaupunkiseudulle. Nuuksion saunakeskittymä tuo oman lisämausteensa ja sopivan vastapainon muuten aika urbaaniin tapahtumaan.

Haltia-salissa järjestetään lauantaina klo 15 mielenkiintoinen, luonnon hyvää tekeviä vaikutuksia käsittelevä yleisöluento. Terveysmetsä-kirjan kirjoittajat Marko Leppänen ja Adela Pajunenkertovat miten luonto vaikuttaa stressistä palautumiseen, oppimiseen ja luovuuteen, liikkumiseen, elimistön mikrobeihin ja sosiaalisiin suhteisiin. Luento on kaikille avoin ja maksuton. Saliin mahtuu 200 ensimmäistä kuulijaa, ennakkoilmoittautumista ei ole.

Sunnuntaina on luvassa koko perheelle suunnattu yleisöopastus ”Eläinten arkkitehtuuria” kello 13.30. Opastus esittelee erilaisia eläinten mestarisuorituksia rakentamisessa.  Yli 4-vuotiaille sopivan opastetun kierroksen kesto on tunti ja mukaan mahtuu 25 ensimmäistä. Erillistä opastusmaksua ei ole, vaan osallistumaan pääsee näyttelylipun lunastamalla.

Ulkoilun turvallisuuskouluttaja Mika Kalakoski järjestää sunnuntaina kaikille ulkoilijoille hyödyllisen kurssin hätäpakkauksen välineistä ja käytöstä. Kurssilla käydään läpi luonnossa selviytymisen perusteita ja opitaan millaiset hätäpakkausvälineet kannattaa pitää mukana omissa harrastuksissa. Kurssi pidetään kello 13-17 ja kurssipaikka kannattaa varata ennakkoon.

Sunnuntain ajan Haltian aulatiloissa esittäytyy Teijon kansallispuisto ja Ruukkikylät kello 11-16.

Koko viikonlopun ajan on voimassa talvilomaviikkojen tarjoukset sekä näyttelyissä että ravintolassa. Perhe (max. 2 aikuista + 4 lasta) tutustuu elämyksellisiin näyttelyihin yhteishintaan 20 euroa ja ravintolassa kaksi lasta syö lounaan yhden hinnalla.

 www.haltia.com/tapahtumat

Suomen luontokeskus Haltia
 Mika Huisman


Mainos
xLuitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika