Ulkoilma 29.1.2015

Vuoristo-oppaiden tehtävä on auttaa selviämään vuorilla kohtaamistamme haasteista turvallisesti. Pelastusjärjestöt ja -partiot auttavat meitä, jos joudumme onnettomuuteen. Ammattilaisten täytyy voida luottaa varusteisiinsa voidakseen keskittyä täysillä työhönsä. Haglöfs kehittää Mountain Pro -sarjan tuotteet heitä varten.

Monille vuoristo tarjoaa paljon erilaisia aktiviteetteja niin talvella kuin kesällä. Vuorilla tapahtuvalla pienellä tai suurella onnettomuudella saattaa kuitenkin olla vakavia seurauksia. Varusteet, koulutus ja harjoittelu ovat ehdottoman tärkeitä seikkoja, jotta hauskanpito ei yhtäkkiä muuttuisi painajaiseksi. Siitäkin huolimatta joskus syntyy todella vaarallisia tilanteita. Paikalle kutsutaan silloin vuoriston pelastuspartiot.

Nyt 2015 Haglöfs tuo uuden tuotesegmentin, Mountain Pro -malliston, joka sisältää ammattilaisten kanssa yhteistyössä ja heitä varten kehitettyjä tuotteita. Mountain Pro on suunnattu järjestöille, joilla on vuorilla työskentelevää henkilökuntaa. Haglöfsin nyt esittelemät tuotteet ovat tulosta pitkästä yhteistyöstä Swiss Alpine Rescuen kanssa.

Swiss Alpine Rescue

Swiss Alpine Rescue on voittoa tavoittelematon järjestö, jonka perustivat ja rahoittivat Swiss Alpine Club ja Rega (Swiss Air Rescue). Swiss Alpine Rescue organisoi yli 2 000:tta kokenutta vuori- ja alppikiipeilijää vapaaehtoisiin pelastusoperaatioihin auttamaan hätään joutuneita, loukkaantuneita tai kadonneita ihmisiä. Haglöfs kehitti ja toimitti aiemmin vaatetusta ja reppuja Swiss Alpine Rescuelle, ja 1,5 vuotta sitten se tiedusteli järjestön kiinnostusta olla mukana uudessa projektissa. Vastaus oli kyllä, ja uusi yhteistyö muodosti perustan Haglöfsin uudelle Mountain Pro -tuotesegmentille.

Tuotteita kaikkiin tilanteisiin

haglofs_rescue

Haglöfs Mountain Pro sisältää kuoritakin, eristävän lisätakin, housut ja repun. Uudet vaatteet, kuten myös malliston reppu, on suunniteltu Swiss Alpine Rescuen erityisten vaatimusten ja toivomusten mukaisesti. Niiden on tarkoitus olla toimivia kaikkina vuodenaikoina ja mukautua paitsi erilaisiin sääolosuhteisiin ja lämpötiloihin, myös erityyppisiin pelastusoperaatioihin. Standardina näitä neljää tuotetta on saatavilla punaisen ja harmaan väriyhdistelmänä.

ROS RESCUE -takki on Gore-Tex Pro -materiaalista valmistettu kolmikerroksinen kuoritakki, joka on suunniteltu toimimaan pelastusoperaatioissa. Takissa on esimerkiksi koukkuja, kiinnikkeitä ja aukkoja radiolle, mikrofoneille ja antenneille. Kypärän ja kuulosuojainten kanssa yhteensopivaksi suunnitellussa hupussa on erityinen turvallisuustoiminto esimerkiksi tilanteisiin, joissa työskennellään helikopterin alapuolella ja on olemassa riski altistua voimakkaille ilmavirtauksille. Takki on vahvistettu näkyviltä alueilta, siinä on 360°-heijastimet ja irrotettava RECCO -heijastin.

ARRIER RESCUE -takki on segmentin eristetty lisätakki, jota voi pitää sekä kuoritakin alla että ulkotakkina, kun olosuhteet ovat oikeanlaiset. Takki on lämmin ja kevyt, siinä on vahvistetut olkapäät ja hihat, ja se on helppo pakata. Siinä on myös iso rintatasku GPS:lle, radiolle ja kartalle.

ROC RESCUE -housut on tehty samasta materiaalista kuin kuoritakki, ja niiden näkyvät alueet on vahvistettu samaan tapaan. Toisin kuin takkia, housuja ei yleensä riisuta, joten ne on suunniteltu toimimaan kaikenlaisissa tilanteissa vuoden ympäri. Lahkeet ovat hyvin ilmastoidut pitkien vetoketjujen ansiosta. Housut voidaan kiinnittää kuoritakkiin, jos tarvitaan suojaa tuulelta, sateelta ja lumelta.

Mountain Pro -tuotesarjaan kuuluu myös Haglöfsin pelastusreppu, ROC RESCUE 40, jota on saatavilla samassa väriyhdistelmässä kuin vaatetusta.

Uutta tietämystä uusilta ystäviltä

Haglöfsin Ystävät on joukko huolella valittuja vuoristo-oppaita, extreme-kiipeilijöitä, monilajiurheilijoita, vapaalaskijoita, huippu-urheilijoita ja luontovalokuvaajia, jotka muodostavat yrityksen epävirallisen mutta erittäin pätevän testitiimin. Haglöfsin Ystävät ovat myös entistä enemmän mukana uusien tuotteiden kehitysvaiheessa aivan alusta asti.

Syksyn 2014 aikana Haglöfs solmi suhteen kolmen uuden Ystävän kanssa, jotka kaikki kuuluvat oman alansa maailman huippuihin. Edurne Pasaban oli ensimmäinen nainen, joka kiipesi kaikille maailman 8 000 metrin huipuille. Yhdessä vuoristo-oppaiden ja kiipeilijöiden Martial Dumas’n (Big Wall -ekspertti) ja Erwan de Lannin (jääkiipeilyn ekspertti) kanssa hän tuo arvokasta tietoa ja kokemusta Haglöfsin koko Mountain-konseptin tuleviin tuotekehittelyihin.

Lähde ja kuvat: Haglöfs

Luitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika