Ulkoilma 20.5.2015

Skandinavian luonto on aina innoittanut Haglöfsiä. Trekking Pro on kokoelma Haglöfsin kestävyydeltään ja säänpitävyydeltään tehokkaimpia Trekking-tuotteita – tuotteita, jotka eivät tee minkäänlaisia myönnytyksiä. Ne eivät jätä mitään sattuman varaan.

haglofs_tp_outfit

Keväälle/kesälle 2015 Haglöfs tuo Trekking Prohon uutena lisänä vaatteet. Tämä segmentti on siis edustettuna kaikilla liiketoiminnan alueilla: Välineet, jalkineet ja vaatteet. Trekking Pro -vaatteet on kehitetty toimimaan ja suoriutumaan syvällä erämaassa. Ne on tehty hankalaan maastoon, jossa sääolot voivat olla epävakaita, ja jossa vaatteet ja välineet voivat ratkaista koko suuren seikkailun onnistumisen.

Äärimmäisiä kumppaneita äärimmäisille tuotteille

Ennen Trekking Pron laajennuksen aloittamista Haglöfs järjesti tapaamisen seikkailija Ola Skinnarmon ja luontokuvaaja Claes Grundstenin kanssa. Molemmat ovat jo kauan olleet Haglöfsin ystäviä. He viettävät suuren osan elämästään haastavissa ja vaikeakulkuisissa ympäristöissä ja tietävät niiden vaatimukset. Keskustelujen kiintopisteenä olivat heidän retkillä tarvitsemansa vaatteet sekä vaatteiden ehdottomasti tarvitsemat ominaisuudet. Lopputuloksena syntyi mallisto huolellisesti suunniteltuja vaatekappaleita, jotka täyttävät Olan ja Claesin vaatimukset viimeistä piirtoa myöten. Vaatteet lainasivat nimensä Haglöfsin Pro-reppujen ja -kenkien mallistosta. Niiden värit saivat innoituksensa Skandinavian korkeista vuorista. Uutta vaatemallistoa täydensivät jo aiemmin saatavilla olleet, tunnetut ja hyviksi todetut tuotteet kuten Rugged II Mountain Pant.

haglofs_tp_grym

Grym Jacket on Haglöfsin ensimmäinen vaeltamista varten suunniteltu kolmikerroksinen Gore-Tex Pro -kuoritakki. Grym Jacket on tehty kestävästä materiaalista, joka on hyvin mukavaa ja silti kevyttä. Takissa on kaikki tekniset yksityiskohdat, joita Haglöfsin tuotteilta voi odottaa. Esimerkiksi vedenpitävän vetoketjun alla olevassa kaksinkertaisessa tuulilistassa on velcro-kiinnitys, joka toimii sekä vaihtoehtoisena sulkimena että ylimääräisenä tuuletusaukkona lämpimillä keleillä. Vetoketjun vetimiä on suurennettu, joten niitä on helpompi käyttää käsineet kädessä. Niiden väännetty muoto puolestaan tarjoaa paremman pidon.

haglofs_tp_lex_pant

Uudet Lex Pant -softshell-housut on tehty Haglöfsin Flexable -materiaalista. Housut on tehty neljään suuntaan joustavasta kankaasta. Niissä on kaksi vetoketjullista taskua, kaksi reisitaskua ja lantiolta polveen asti ulottuva vetoketju tuuletusta varten. Lisäksi niissä on vahvistetut lahkeen sisäsivut säädettävillä lumilukoilla, jotka voi kääriä ylös, kun niitä ei käytetä. Lex Pant -housut ovat normaalikokoiset, ja kylmiä olosuhteita varten niissä on tilaa aluskerrastolle. Lepus Pant on bluesign -tuote, joka on merkitty Haglöfsin Take Care -symbolilla.

Kaikkien reppujen äiti

Vaatteet ovat ehkä uusi lisäys Trekking Prohon, mutta samaa ei todellakaan voi sanoa repuista. Kaikki lähti liikkeelle 100 vuotta sitten maanviljelijöille ja metsureille suunnatuista repuista. Vuosien varrella Haglöfs on kehittänyt entistäkin edistyneempiä reppuja entistäkin haastavampiin olosuhteisiin. Vuonna 2013 Haglöfs kokosi kaiken kokemuksensa, taitonsa ja tietonsa ja loi niiden avulla Lex-rinkann – kaikkien rinkkojen äidin.

haglofs_tp_lex100

Lex-rinkka on valinta suureen seikkailuun. Se sopii niille, jotka ottavat ulkoilun todella vakavasti ja kantavat raskaita lasteja pitkiä matkoja, syrjässä suojasta ja sivistyksestä. Reppu hyödyntää lukuisia edistyneitä ratkaisuja, jotka yhdistelevät yksinkertaisuutta ja joustavuutta, keveyttä ja kestävyyttä sekä mukavuutta ja vakautta. Lexin paino jakautuu tasaisesti tasarakenteiselle alumiinirungolle, jonka innoittajana toimivat Haglöfsin klassiset, ulkoista runkoa käyttävät reput. Runko tarjoaa optimaalisen painonjakautumisen ja vääntöjäykkyyden, ja samalla se toimii perustana Haglöfsin Solid Pro Adjustable System -säätöjärjestelmälle.

Kengät suureen seikkailuun

haglofs_tp_granit

Granit Hi GT on vaelluskenkä, joka on tehty kestämään. Granit Hi GT on Gore-Tex -vuorattu nahkakenkä. Siinä on kolminkertaiset saumat, joista keskimmäinen on kevlaria. Kengän korkean varren ansiosta jalka on suojattu hyvin myös vaikeassa maastossa ja huonossa säässä. Kengän Vibram Four Season -ulkopohja on tehty haastavaan maastoon – se tarjoaa vahvan pidon niin kivikoilla, poluilla, jalankulkusilloilla, juurakoissa kuin mudassakin. Kenkä on sisältä pehmeä. Nilkan ympärillä oleva Memory Foam ja SOLE-materiaalista tehty pohjallinen varmistavat, että kenkä on mahdollisimman mukava samalla, kun sen ulkopinta selviää kaikista haasteista. Se on selkeästi nimensä arvoinen, kivenkova kenkä.

UlkoilunMaailma.fi ei ole testannut näitä tuotteita.

Lähde ja kuvat: Haglöfs

Luitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika