Ulkoilma 11.10.2015

Olen testannut Haglöfsin retkeilyvarusteita alkukesästä lähtien. Yhdeksi suosikikseni tästä kokonaisuudesta ovat nousseet Haglöfsin OXO GT -vaelluskengät. Sopivan pehmeät mutta hyvin nilkkaa tukevat kengät ovat lestiltään kuin nakutetut omaan jalkaani. Hyvännäköiset kengät ovat kaiken lisäksi vedenpitävät. Näillä kengillä olen reissannut kesän aikana mm. Pyhällä, Käsivarressa, Norjan Guolasjärvellä, Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa ja monissa Pohjois-Savon kohteissa. Kaikissa maastoissa olen ollut hyvin tyytyväinen.


Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen


Tekniset ominaisuudet

OXO GT -vaelluskenkien pintamateriaalina on nupukkinahka. Iltissä on sekä nahkaa että tekstiilipaneelia, jotta se muotoutuisi hyvin jalkasi etuosaa vasten. Pintamateriaalin sisäpuolella on Gore-Tex-kalvo, jonka ansiosta jalkineet ovat täysin vedenpitävät. Poikkeuksellisen hyvin jalkaan sopivat Haglöfs Custom Comfort -pohjalliset tukevat jalkaa. Haglöfs Trekker FR -ulkopohja on valmistajan mukaan itsestään puhdistuva. FluidRide-välipohjassa on kahta erivahvuista materiaalia, jotka ohjaavat tasapainoista askelta kohti. Kengissä on lisäksi geelivaimennus kannassa sekä kärjessä hyvä varvasvahvike. Kengän kärkeä ympäröi kivikkomaastoissa hyvin suojaava Asics High Abrasion Resistance Rubber.

haglofs_oxo_gt_01

OXO GT:stä on pyritty tekemään kevyt mutta samalla sopiva vaativampaankin käyttöön. Kengät toimivat hyvin niin rinkan kanssa, kuin ilmankin. Itse olen tykännyt pitää näitä jopa ihan ulkoilulenkillä lähimetsässä. Takaa riittävän alas kaartuva nilkantuki sopii minulle hyvin, ja tekee samalla kengistä hyvällä tapaa rullaavat.

haglofs_oxo_gt_02

Erityismaininta hyvin suunnitelluista nauhoista. Nauhoittaessa kenkiä saa alkuosan kiristyksen lukittua nilkan kohdalta jämäköillä lukituslenkeillä, joiden jälkeen loppu nauhoitus sujuu helposti. Tämä yksinkertainen asia helpottaa paljon nauhoitusta ja mahdollistaa kenkien käyttämisen niin, ettei nauhoita kenkiä ylös asti.

Haglöfs OXO GT -vaelluskengät ovat hinnaltaan 199 – 249 euroa ja niitä myy hyvin varustellut ulkoilu- ja retkeilykaupat.

Testi on tehty UlkoilunMaailma.fiin aloitteesta yhteistyössä Haglöfs Suomen kanssa.

Teksti: Mika Mannonen
Pääkuva: Eerikki Rundgren
Kuvat: Mika Mannonen ja valmistaja


MainosLuitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika