Ulkoilma 15.9.2016

Metsähallituksen luontopalvelut haki haamuretkeilijöitä tekemään havaintoja Lapin retkeilyreittien merkintöjen toimivuudesta. Hakemuksia saapui niin paljon, että kaikki innokkaat eivät mahtuneet mukaan. Kiitämme kaikkia haamuksi ilmoittautuneita!


Mainos


Haamuretkeilijähakemuksia saapui Metsähallituksen luontopalveluille huima määrä, saimme niitä yli 450 kappaletta. Suuresta määrästä johtuen pystyimme valitsemaan haamuretkeilijäksi valitettavasti vain osan halukkaista. Kaikkiin valittuihin on oltu yhteydessä henkilökohtaisesti.

Haamut retkeilevät Lapin retkeilyreiteillä lokakuun loppuun saakka, jonka jälkeen he raportoivat kokemuksistaan. Haamuretkeilijöiden kokemuksia hyödynnetään turvallisten ja asiakaslähtöisten retkeilypalvelujen kehittämisessä.

Nekin, jotka halusivat haamuiksi, mutta eivät päässeet, voivat jättää palautetta retkeilyreittien merkinnöistä Metsähallituksen palautejärjestelmän kautta www.metsa.fi/palaute. Lisäksi voi vastata reittimerkintöjä koskevaan kyselyyn 20.9. saakka osoitteessa http://bit.ly/2aM0XpC

Haamuretkeilyn kehittäminen on osa laajempaa kokonaisuutta, jossa Metsähallituksen luontopalvelut kehittää vapaaehtoistoimintaa ja järjestöyhteistyötä. Retkeilyreittien merkintää katsastavat haamuretkeilijät ovat osa REILA-hanketta. REILAssa vahvistetaan maasto- ja ulkoilureittien luotettavuutta muun muassa suunnittelemalla yhtenäisiä pelastus- ja paikannusmerkintöjä sekä ohjeistamalla turvallisia ja asiakaslähtöisiä maastomerkintöjä.

REILA-hanketta luotsaavat Lapin Pelastuslaitos, Metsähallitus ja Lapin AMK/MTI. REILAssa on mukana 14 Lapin kuntaa: Enontekiö, Inari, Kemi, Kemijärvi, Kittilä, Kolari, Muonio, Pello, Posio, Rovaniemi, Salla, Sodankylä, Tornio ja Ylitornio.

Lähde ja kuva: Metsähallitus


Mainos
xLuitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika