Ulkoilma 22.9.2014

Greenland-repun idea syntyi, kun eräs tuotemerkin uskollinen käyttäjä keksi uusiokäyttää vanhan Fjällräven-takkinsa. Pelkistetyn mallinen reppu on helppo kantaa mukana päiväreissuilla. Greenland Backpack on ommeltu vahvasta G-1000 Heavy Duty –kankaasta ja siinä on oma taskunsa kannettavalle tietokoneelle. Reppua löytyy 15- ja 25- litraisena.

Eräs eläköitynyt kaivostyömies Kiirunasta oli jo jättänyt aktiiviulkoilun vähemmälle ja mietti mitä tehdä vanhalle Greenland-takilleen. Hän päätti yhdessä vaimonsa kanssa ommella kankaasta repun, jonka saisi otettua mukaan liikkuessaan potkukelkallaan. Tämä yksinkertainen mutta luova kierrätysidea loi ajatuksen Greenland Backpack -repusta – ei ainoastaan mukaanotettavaksi potkukelkkaan vaan jokapäiväisiin vaihteleviin tarpeisiin.

greenland_backpack2
Greenland Backpack, 15 litraa / 25 litraa, materiaali: G-1000 HeavyDuty, 65% polyesteri, 35% puuvilla, paino: 450 grammaa / 620 grammaa, värit: Autumn Leaf, Mountain Grey, Black, Dark Navy ja Green. Suositushinta: 99 EUR / 125 EUR.

Greenland Backpack on yksinkertainen ja kestävä päiväreppu, jota on mukava kantaa selässä. Materiaalina käytetty G-1000 Heavy Duty on Fjällrävenin perinteisen ja kestävän G-1000 –kankaan vahvistettu versio. Repun yksityiskohdat pohjaavat perinteiseen Greenland-takkiin mutta myös 70-luvun alun Packsäck-reppuun.

Päälokero täytetään päältä ja sen yläosassa on nyörisäätö. Päällikansi suljetaan etupuolelta nahkahihnalla ja metallisoljella.Repun päälokerossa on turvatasku arvoesineille sekä pehmustetulla pohjalla varustettu lokero läppäriä varten (pienempään mahtuu enintään 13″ ja suurempaan enintään 15″).

Greenland-takin ominaispiirteet näkyvät erityisen hyvin isomman repun kahdessa palkeellisessa etutaskussa, joiden taittolukkotoiminnon ansiosta tavarat eivät pääse putoamaan, kun taskun läppä kiinnitetään neppareilla. Selkäosa on pehmustettu ja olkahihnat ovat säädettävissä kantajan mukaan. Olkahihnojen kanssa samasta jämäkästä kangashihnasta on jatkettu myös kantokahvan osio, mikä lisää kanto-osien kestävyyttä.

Greenland Backpack on tullut myyntiin syyskuussa 2014.

Lähde: Fenix Outdoor Finland / Fjällräven

Luitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika