Ulkoilma 3.6.2019

Kankaanpään kaupunki järjestää kesällä 2019 yhteistyössä Lauhanvuori-Hämeenkangas Geopark -hankkeen kanssa ainutlaatuisia luontoretkiä lähiympäristöön. Kesäkuun alussa ohjelmassa ovat lasten Geopark Suviseikkailu -luontoretket sekä perheretki ja 15.6. alkavat yleiset Geopark-luontoretket.


Mainos


Lasten luontoretket on suunnattu koululaisille. Alle kouluikäiset voivat myös osallistua, mutta tällöin huoltajan tulee olla mukana retkellä. Perheretki la 8.6. on tarkoitettu koko perheelle – mummut ja vaarit myös mukaan! Geopark-luontoretket ovat avoimia kaikille.

Suviseikkailuja kouluikäisille ja retki koko perheelle

Luontoretket käynnistyvät lasten Geopark Suviseikkailu -retkillä pe 7.6. Tällöin lähdetään aamutuimaan Kyynärjärven lintutornille, jossa kuunnellaan lintujen äänimaailmaa ja tunnistetaan lintuja. Retket jatkuvat viikolla 24, jolloin kouluikäiset pääsevät seikkailemaan metsään, tutkimaan maaperäämme sekä tarkastelemaan luontoa valokuvaajan silmin. Retkillä ovat asiantuntijoina metsäntutkija Hannu Raitio, geologi Pasi Talvitie ja valokuvaaja Terttu Hermansson.

Lauantaina 8.6. järjestetään myös koko perheen Geopark-luontoretki Kauhanevalle. Matkalla oppaina toimivat Geopark Rangerit Kristiina Peltomaa, Päivi Nummijoki ja Eira-Maija Savonen sekä Kyrönkankaantien historian asiantuntijana Pentti Luodetlahti. Perheretkeä on tukemassa Vatajankosken Sähkö Oy.

Luontoa monipuolisesti

Kaikille avoimet Geopark-luontoretket käynnistyvät lauantaina 15.6. yölaulajien polkupyöräretkellä. Kesän tulevilla retkillä pääsee myös mm. tarkkailemaan sudenkorentoja, ihastelemaan vesistöjen ja soiden kauneutta sekä tutustumaan itiökasveihin ja kämmeköihin. Lisäksi tehdään retket Jämijärvelle Soininharjulle, Kuninkaanlähteelle ja Hämeenkankaalle. Geopark-retkillä oppaana toimii jo viime vuonna retkiä vetänyt luontoasiantuntija Kristiina Peltomaa.

Retkien värikkäisiin kuvauksiin sekä aikatauluihin pääsee tutustumaan verkkosivulla
 www.kankaanpaa.fi/luontoretket/

Kankaanpään kaupunki
Kristiina Peltomaa


Mainos
xLuitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika