Ulkoilma 10.11.2011

Tulevalle talvikaudelle Ski Sport Finlandissa on käynnistetty uusi FreePark –konsepti, jonka tavoitteena on luoda yhteistyössä hiihtokeskusten kanssa näyttäviä suorituspaikkoja juniorilaskijoille.

Sampo Pankki FreePark tulee näkymään tulevana hiihtokautena kymmenessä eri keskuksessa. Kokonaisuutena Sampo Pankki FreePark tulee käsittämään mini-kumpareet, mini-parkin ja mini-crossiradan.

Tämä on erityisesti lapsille tarkoitettu suorituspaikkakonsepti, jonka tarkoituksena on luoda mielekästä ja ohjattua koko talvikauden kestävää toimintaa lapsille. Toimintaa pyörittävät pääasiassa seurat ja hiihtokoulut, riippuen hieman keskuksesta. Ski Sport Finland on myös vahvasti mukana konseptin suunnittelussa ja rakentamisessa”, projektin vetäjä Jussi-Pekka Kinnunen kertoo.

Viime talvina freestylehiihdon suosio on ollut hyvässä kasvussa ja kasvu on näkynyt erityisesti uusien lajien, kuten slopestylen harrastajamäärissä. Lapsille myydyistä suksista noin 70-80 prosenttia on näinä päivinä twintip-suksia.

Pitkän tähtäimen tavoitteena saada uusia tulevaisuuden hiihtotähtiä ja tukea siinä samalla suomalaista freestylehiihtokulttuuria. Projektin kautta voimme luoda aloittelijoille sopivia suorituspaikkoja, jotka ovat sopivan kokoisia ja turvallisia. On myös hienoa, että Sampo Pankki lähti mukaan projektiin ja heidän läsnäolonsa näkyy vahvasti parkkien visuaaleissa sekä markkinoinnissa”, Kinnunen toteaa.

Missä toimintaa tapahtuu? – Freepark hiihtokeskukset tulevalla kaudella:

– Ruka  ski.ruka.fi
– Pyhä ski.pyha.fi
– Ounasvaara www.ounasvaara.fi
– Kasurila www.kasurila.fi
– Laajavuori www.laajis.fi
– Riihivuori www.riihivuori.fi
– Messilä www.messila.fi
– Sveitsin hiihtokeskus www.sveitsinhiihtokeskus.fi
– Vihti Ski Center www.vihtiski.fi
– Peuramaa Ski www.peuramaa.fi

Lisätietoa Sampo Pankki FreeParkista löydät osoitteesta: www.freepark.fi

Ulkoilun Maailma.fi / Lähteet: Ski Sport Finland ry ja Freepark.fi {jcomments on}

Luitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika