Ulkoilma 21.10.2014

Fjällräven tuo uutuutena syksyyn kestävän ulkoilutakin, jonka lukuisat suuret taskut tekevät siitä kätevän tavaroiden kuljetukseen. Smock No. 1 perustuu klassiseen päällisvaatteeseen 1800-luvun Englannista. Kuten muutkin Fjällrävenin Numbers- tuotteet, on tämäkin takki suunniteltu pitkäikäiseen käyttöön ja tehty mahdollisimman pienellä ympäristövaikutuksella. Kestävä materiaali ja lukuisat toiminnalliset taskut tekevät Smock No. 1:stä varustetakin bushcraft-tyyliseen, perinteisiä erätaitoja arvostavaan retkeilyyn.

Vuonna 2012 lanseerattu Numbers-mallisto rakentuu kestävyyden filosofialle. Tarkkaan valitut materiaalit, yksityiskohdat ja rakenteet on mukautettu niin, että osia on helppo korjata ja vaihtaa, sen sijaan että joutuisi vaihtamaan koko takin. Takki on saanut innoituksensa Englannin maaseudun paimenten ja hevosmiesten käyttämästä päällistakista, joka myöhemmin tuli suosituksi armeijan erikoisjoukkojen varusteena. Ajatuksena oli pystyä liikkumaan metsässä ilman selkäreppua ja saada mukaansa vain tarpeellinen, kartta, kompassi, sytytysvälineet, työkalut, kamera, pieni kattila, ensiapuvälineet ym. Siksi Smock No.1:ssä onkin niin monta kuin kymmenen toiminnallista taskua; hihoissa, etupuolella rinnan kohdalla ja alempana sekä takin takapuolella. Useimmat taskuista ovat laskosmallisia, mikä taskun auki ollessa tuo lisätilaa ja suljettuna pitää tavarat turvallisemmin taskun sisällä. Taskujen symmetrinen sijoittelu mahdollistaa tavaroiden pakkaamisen tasapainoisesti.

smock_no1_2

Malli on pitkähkö ja mitoitus väljä, jotta takin alle mahtuu lämpimiä välikerroksia ja takkia voisi käyttää tarvittaessa jopa peitteenä yöpyessä ulkosalla. Suuri myrskyhuppu ja sen lippa ovat muokattavissa eri malliin, jolloin joko se antaa mahdollisimman paljon tuulensuojaa tai näkyvyyttä sivusuunnassa. Kaksisuuntainen vetoketjun suojattu listalla ja sen luonnonvärjättyjä nahkavetimiä on helppo käyttää hanskat käsissä. Takissa on myös hyvin suuret napit juuri helppokäyttöisyyttä ajatellen. Napit ovat ripsinauhan avulla kankaassa kiinni, mikä lujittaa rakennetta.

Smock No.1 on vettähylkivää ja tuulenpitävää G-1000 Eco- kangasta, joka on valmistettu kierrätetystä polyesterista ja luomupuuvillasta. Hartianseutu, kyynärpäät ja taskut on vahvistettu erittäin kestävällä G-1000 HeavyDuty- kankaalla.

Lähde: Fjällräven

Luitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika