Rakennamme uutta! Uusi Ulkoilma avautuu alkuvuodesta 2022.

Ulkoilma 2.2.2017

Kesällä on aikaa tutkia uusia horisontteja. Tekee mieli kaivaa taas teltta esiin varastosta ja lähteä retkelle jonnekin lähelle tai vähän kauemmaksikin. Matkustaa uusiin paikkoihin ja lähteä retkeilemään aivan uusissa ympäristöissä. Kun ei täysin tiedä, mitä polulla on edessä tai säällä tarjottavanaan, tarvitaan varusteita, jotka eivät hidasta matkaa. Kevät/kesäksi 2017 Fjällräven esittelee uudet lämpimämpien leveysasteiden vaatteet ja varusteet. Näissä on käytetty upouutta, erittäin ilmavaa materiaalia, G-1000 Airia.


Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen


Kevyt ja hyvin ventiloitu takki G-1000 Airia. Soveltuu nopeatahtiseen vaellukseen ja intensiivisiin aktiviteetteihin lämpimissä ilmanaloissa. Tekninen leikkaus, stretchpaneelit sivuilla, korkea kaulus ja kaksi rintataskua.

G-1000 Air on valmistettu kierrätetystä polyesteristä ja luomupuuvillasta. Se on kevyttä, nopeasti kuivuvaa ja todella hengittävää, ja kankaassa on erittäin tehokas ilmankierto, jopa pitkähihaisissa paidoissa ja housuissa.

Ideana oli kehittää lämpimiin olosuhteisiin soveltuva materiaali. Trooppisen ilmaston ohella tämä materiaali sopii erinomaisesti myös Euroopan lämpimimpiin kuukausiin”, kertoo Felix Aejmelaeus-Lindström, joka vastaa Fjällrävenin materiaalien testauksesta.

Toisin kuin perinteinen G-1000, G-1000 Air on vahaamaton, minkä takia se tarjoaa paremman ilmanvaihdon. Kangas on myös väljemmin kudottu, jolloin se on kosteanakin mukavampi päällä. “Tiheämmällä kudonnalla puuvillakuidut yleensä turpoavat ja tiivistyvät kastuessaan”, selittää outdoorekspertti Johan Skullman. “Tämä tekee kuidusta ja kankaasta kovempaa. Väljempi kudonta G-1000 Airissa tekee materiaalista pehmeää ja mukavantuntuista märässäkin kankaassa.” Se myös tekee materiaalista myös todella nopeasti kuivuvaa, eli optimaalista kuumiin ja kosteisiin, trooppisiin olosuhteisiin.

G-1000 Airia löytyy kuudesta Fjällrävenin SS17-tuotteesta: Miesten Abisko Shade Jacketista, naisten Abisko Shade Tunicista, samoin shortseista ja housuista sekä naisille että miehille.

Viisi lämpimän ilmaston vaellusvinkkiä viileänä pysymiseksi

Ympäristö, etenkin ilmasto, jossa olet, vaikuttaa kaikkeen, aina vaatevalinnoista energiatasoihin. Kysyimmekin omalta outdoorekspertiltämme, Johan Skullmanilta, muutamia kuumia vinkkejä vaeltamiseen lämpimässä ilmastossa.

1. Hei hei hyönteiset

Itikat, hämähäki ja käärmeet rakastavat kuumaa ja kosteaa ilmastoa, etenkin trooppisia sademetsiä. Niillä on tapana hakeutua auringolta suojaan, mistä vain varjoisa kolo löytyy. Johan suosittelee ripustamaan tauolla aina kaikki irtotavarat puiden väliin sidottavalle narulle. Rinkkaa ei kannata jättää maahan lojumaan – siitä voi ikävästi muodostua itikoiden taukopaikka. Kannattaa myös ravistella kuivumassa olleet kengät sekä vaatteet ennen niiden päälle pukemista.

2. Odottele kuoren kanssa

Märissä olosuhteissa meille tulee usein kova kiire vetää vedenpitävät kuorivaatteet päälle ensimmäisten pisaroiden tippuessa hartioille, mutta Johan neuvoo malttamaan. “Odota kuoren kanssa viimeiseen hetkeen asti.” Jos laitat vedenpitävän kuoritakin päälle liian aikaisin, sinulle tulee kuuma, ja vartalosta muodostuva liika kosteus haittaa takin vedenpitävyysominaisuuksia.

3. Haitallinen hiki

Tiesitkö, että kun hikoilet, ihollesi jää suolaa, joka puolestaan lisää hankaumien riskiä? Huuhtele vaatteitasi säännöllisesti vedellä päästäksesi eroon suolakertymistä. Ja älä huoli. Vaatteet kuivuvat nopeasti kuumuudessa.

4. Ojankaivuuhommiin

Pienet itikat ovat paljon ongelmallisempia kohdattavia lämpimissä ilmastoissa kuin suuret eläimet. Tämä siksi, että itikat saattavat kantaa tauteja ja voivat myös olla myrkyllisiä. Onkin parempi pitää ne mahdollisimman kaukana itsestään. Hyvä idea niiden loitolla pitämiseksi on kaivaa teltan ympärille 5-10cm syvä oja. Tämä hidastaa ötököiden kulkua teltalle asti.

5. Hattutemppu

Ihon palaminen voi pilata vaelluksen. Tällöin rinkan kantaminen on sietämätöntä ja pieninkin auringon säde iholla tuntuu kivuliaalta. On helpompi ennaltaehkäistä kuin hoitaa. Suojavoide on hyvä, mutta sen hikoilee helposti pois. Sääret on hyvä suojata pitkälahkeisilla väljästi istuvilla housuilla, kuten Abisko Shade Trouserseilla. Käsivarret saa suojattua hyvin pitkähihaisella, esimerkiksi korkeakauluksisilla miesten Abisko Shade Jacketilla. Viimeistele kokonaisuus leveälierisellä hatulla.

Lähde: Fenix Outdoor


MainosLuitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika