Ulkoilma 6.7.2015

Metsästys on Suomessa suosittu harrastus; sen parissa viihtyy vuosittain kymmenet tuhannet eri-ikäiset ympäri maan. Nuorten ja etenkin naisten osio on kasvanut viime aikoina runsaasti. Fjällrävenillä on pitkäaikainen kokemus metsästykseen sopivista vaatteista ja tuotteista. Syksyn 2015 uudistetussa metsästysmallistossa on panostettu tuotteiden suunnitteluun ja valmistukseen kestävän ajattelutavan mukaisesti. Mallistossa on satsattu laadukkaisiin materiaaleihin ja yksityiskohtiin sekä niiden mahdollisimman pieneen ympäristövaikutukseen, ottaen samalla huomioon erityyppisten käyttäjien vaatimukset erilaisissa olosuhteissa. Uutta on myös kasvanut panostus erityisesti naisille suunnitelluissa tuotteissa.

Suomessa metsästys on lukuisten suosima harrastus. Suomen Riistakeskuksen mukaan metsästyskortin lunastaa Suomessa vuosittain noin 300 000 ihmistä. Väkilukuun suhteutettuna määrä on korkea verrattuna muihin Euroopan maihin. Suomalainen metsästys on ollut harrastuksena helposti tavallisten kansalaisten ulottuvilla. Fjällräven vastaa erilaisten metsällä liikkujien tarpeisiin tuomalla markkinoille uuden, ekologisesti kestävistä materiaaleista valmistetun metsästysmalliston, joka jakautuu kolmeen Ruotsin alueen mukaan nimettyyn osaan: Lapplandiin, Värmlandiin ja Sörmlandiin. Kaikissa kolmessa tuoteryhmässä on huomioitu erilaisten metsästäjien eri olosuhteissa vaatimat lähtökohdat mestsätysvaatteilleen. Myös erityisesti naisille suunniteltuihin tuotteisiin on panostettu entistä enemmän.

Uuden malliston luominen pohjautuu Fjällrävenin pitkäaikaiseen kokemukseen ja osaamiseen ulkoilu- ja metsästystuotteiden valmistuksesta ja käyttäjien vaatimuksista. Tuotteissa näkyy Fjällrävenin tunnettu ajaton design ja kestävä ajattelutapa aina suunnittelusta valmiiseen tuotteeseen asti. Fjällrävenin metsästymalliston pohjalla toimiva konsepti ”Conscious Hunting” tarkoittaa vastuuta ja tiedostamista omasta ympäristöstämme. Siksi jokainen tuotteemme pienikin kuitu, sauma, materiaali ja yksityiskohta on tarkkaan punnittu, arvotettu ja kyseenalaistettu, jotta tuotteella on matalin mahdollinen ympäristövaikutus. Ja jotta samanaikaisesti tuote vastaa brändin itse asettamiin vaatimuksiin laadusta ja toimivuudesta.

fjallraven_metsastys_lappland01
Lappland-sarja.

Toiminnallisen Lappland-sarjan tuotteet on kehitetty suomalaisillekin erittäin tutusta Keb-sarjasta; Lappland-tuotteet ovat teknisesti edistykselliset ja yksityiskohdat on harkittu tarkkaan. Tuotteet on suunniteltu aktiivisille ja paljon erilaisissa olosuhteissa vaihtelevalla vauhdilla vaikkapa koirien kanssa liikkuville metsästyksen harrastajille. Erityistä huomiota niissä on kiinnitetty istuvuuteen ja siihen, että stretch-materiaalin ansiosta vaatteissa on mukava liikkua.

Lappland Hybrid -takki pohjautuu suosittuun ja palkittuun Keb-takkiin ja siinä on huomioitu Pohjolan vaativat sääolosuhteet. Takin rinnassa, olkapäissä ja käsivarsien alla on tuulenpitävää ja vettähylkivää G-1000 Silent Eco -kangasta. Niinpä metsästyspäivänä kohdalle osuva pieni sadekuurokaan ei haittaa. Lappland Hybrid -housut on kehitetty pariksi Lappland-takille ja nekin pohjautuvat Keb-sarjan tuotteisiin. Housujen liikkuvuuden kannalta tärkeissä paikoissa on stretch-materiaalia, mikä tuo mukavuutta ja joustavuutta. Vyötärökiinnitys ja lahkeet on vahvistettu kestämään rankkaakin kulutusta. Sekä takki että housut voi luonnollisesti käsitellä Greenland-vahalla, sillä ne on valmistettu G-1000-kankaasta.

fjallraven_metsastys_vormsorm01
Vasemmalla Sörmland Down Shirt Jacket ja oikealla Värmland 3-in-1 Jacket.

Muista uuden metsästysmalliston tuoteryhmistä Värmland sopii rauhallisempaan metsästykseen, jossa ollaan enemmän paikoillaan. Tuotteet ovat mukavia ja luotettavia päällä silloin kuin esimerkiksi istut pitkiä aikoja passissa ja antavat mahdollisuuden keskittyä olennaiseen tehtävääsi.

Sörmland-sarjassa on painotettu kevyempää liikkumista metsällä sekä pyritty luomaan metsästysvaatteita, jotka sopivat jokapäiväiseen käyttöön. Suunnittelussa on kiinnitetty tarkkaan huomiota yksityiskohtiin ja tuotteiden ajattomaan henkeen, käytännön toimivuuteen ja kestävyyteen sekä mutkattomaan tyyliin, joka sopii niin metsään kuin käyttövaatteeksikin.

Conscious Hunting

Conscious Hunting on nimike Fjällrävenin panostukseen metsästysvaatteiden valmistuksesta kestävällä ajattelutavalla. Suuri osa mallistosta on valmistettu kierrätetystä polyesteristä, jossa on fluorihiilitön pintakäsittely. Useissa tuoteista on käytetty toiminnallista G-1000 Silent Ecoa, joka on valmistettu kierrätetystä polyesteristä ja luomupuuvillasta. Untuvatuotteissa käytetään eettisesti tuotettua, erittäin korkealaatuista untuvaa, Fjällräven Down Promisen periaatteiden mukaisesti.

UlkoilunMaailma.fi ei ole testannut näitä tuotteita.

Lähde ja kuvat: Fjällräven

Luitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika