Ulkoilma 4.6.2015

Fjällräven tuo elokuussa markkinoille ilmastokompensoidun ja pääosin kierrätysmateriaaleista valmistetun Eco-Shell -malliston. Mallistoon kuuluvat kuoritakki, kuorianorakki, kuorihousut ja bib-housut. Eco-Shell –malliston vaatteissa on käytetty kierrätettyä polyesteriä. Ilmastokompensaatio on toteutettu investoimalla tuulivoimaan Kiinassa.

Palkittua säänkestävyyttä mukavuudesta tinkimättä

eco_shell_03
Uutuudet esiteltiin lehdistölle keskiviikkona Helsingissä.

Eco-Shell –materiaalin vedenkestävyys on 30 000 mm ja hengittävyys 26 000 g. Materiaali sopii hyvin vaativiin olosuhteisiin .

Eco-Shell –kalvo on valmistettu polyesteristä, joka on täysin tuulen- ja vedenpitävää, mutta kalvossa olevat mikroskooppisen pienet reiät päästävät ulos hikoilun muodostaman vesihöyryn. Kalvo on vaatteessa kierrätetystä polyesteristä valmistettua pintamateriaalia vasten. Kalvon taustapuolelle on laminoitu ohut vuori, joka suojaa kalvoa sisäpuolelta tulevalta kulutukselta. Pinta on käsitelty kyllästysaineella, joka ei sisällä lainkaan fluorihiiltä, mikä on merkittävin osa Eco-Shellin ympäristöystävällisyyttä”, Fjällräveniä maahantuovan Fenix Outdoor Finlandin Jouni Rajala valaisee.

eco_shell_02
Vasemmalla Keb Eco-Shell -anorakki. Anorakin suositushinta on 459,00 euroa. Takin hinta 479,00 euron paikkeille. Sarjaan kuuluvat housut ovat suositushinnaltaan 429,00 euroa. Bib-housujen tietoja ei ole vielä saatavilla.

Ec-Shell –sarjan vaatteet ovat pehmeitä ja myötäilevät hyvin kehon liikkeitä. Viime talvena Keb Eco-Shell Anorak palkittiin outdoor-alan kansainvälisillä ISPO-messuilla. Perusteluksi tuomaristo mainitsi ympäristöystävällisyyden.

Eco-Shell –sarjan kuorivaatteet tulevat myyntiin Partioaitan valikoimiin elokuussa 2015. Koot miehille XS-XXL ja naisille XXS-XXL. Värit punaruskea, musta ja tumma oliivi.

Suositushinta, esim: Keb Eco-Shell Anorak 459,00 EUR;Keb Eco-Shell Jacket 479,00 EUR; Keb Eco-Shell Trousers 429,00 EUR

UlkoilunMaailma.fi on tutustunut uutuuksiin mutta ei ole testannut tuotteiden toimivuutta.

Teksti: Mika Mannonen
Kuvat: Valmistaja ja Mika Mannonen

Luitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika