Ulkoilma 28.1.2016

Fjällräven on jo pitkään tutkinut tuotteiden keveyden ja luotettavuuden täydellistä tasapainoa. Uusi keväällä 2016 lanseerattava telttamallisto on keveämpi kuin koskaan. Keveyttä ei kuitenkaan ole ajettu liiallisuuksiin, sillä valmistaja haluaa silti pitää kiinni siitä peruslähtökohdasta, että Fjällräven-teltta on aina kestävä ja luotettava käytössä. Täysin uudet materiaalit, kankaiden kestävä TripleRipstop- rakenne sekä käytännölliset toiminnot tekevät uusista teltoista menestyjiä sekä vaa’alla että metsässä. Uusi mallisto on jo noteerattu parilla merkittävällä palkinnolla.

Fjällrävenin teltta on ollut jo vuosikymmeniä tunnettu käytännöllisistä yksityiskohdista ja helposta käsittelyominaisuudestaan. Keväällä 2016 lanseerattava telttamallisto on uudistettu täysin, jokaista pientä yksityiskohtaa myöten. Uuden 16:n telttamallin taustalla on pitkä kehitystyö, jonka aikana kaikki teltan osat on punnittu ja trimmattu. Jokaisen teltan osan on oltava mahdollisimman kevyt, ilman että kestävyydestä ja luotettavuudesta tingitään yhtään.


Mainos


Näimme mahdollisuuden parantaa toiminnallisuutta ja kestävyyttä yhä pidemmälle uusilla materiaaleilla ja tuunatuilla yksityiskohdilla. Halusimme myös yksinkertaistaa telttamalliston logiikkaa ja helpottaa teltan valintaa loppukäyttäjälle. Nyt meillä on käsissämme yhtenäisempi kokonaisuus ja selkeä jako kahteen telttaperheeseen, Abiskoon ja Kebiin”, kertoo Fjällrävenin telttamallistosta vastaava tuotekehittäjä, Fredrik Hyltén-Cavallius.

Uusi, kestävä TripleRip-rakenne

Teltoissa on täysin uudet nailonkankaat, joissa on kestävä, kaksisuuntainen TripleRip-rakenne. Ulkokankaissa on yhdistetty kahta erivahvuista kudontaa – vahvemmin kudottu kangas on tarpeen kulutukselle alttiissa kohdissa, kun taas muissa osissa riittää kevyempi kudonta. Näin teltta on saatu erinomaisen kestäväksi samalla kun teltan kokonaispaino pysyy optimaalisen kevyenä.

Uudet teltat on myös valmistettu kestävän ajattelutavan mukaisesti.

Kaikissa uusissa malleissa on PFC-vapaa sisäteltan pintakylläste ja vältämme PFC:itä ja myrkyllisiä palonsuoja-aineita koko tuotantoprosessissamme. Olemme valinneet uusiin telttoihimme luotettavat DAC:in kaaret ja kiilat. Toimittaja on onnistunut luomaan kestävän kehityksen mukaisen menetelmän alumiinin anodisointiin, mikä merkitsee meidän toiveidemme mukaista parempaa värjäysprosessia. Myös yksi kestävän kehityksen kannalta aspekti on tuotteen pitkä elinkaari sekä nailonkankaiden molemminpuolinen nelinkertainen silikonikäsittely, joka lisää kankaan kestävyyttä”, kertoo Fredrik Hyltén-Cavallius.

Mallit eri käyttötarkoituksiin

Käyttäjäystävällisyys on aina ollut meille tärkeä tekijä. Uusissa teltoissa on paljon ominaisuuksia, jotka tekevät teltassa asumisesta turvallisempaa ja mukavampaa. Ulko- ja sisäteltta on kiinnitetty toisiinsa, jolloin teltta on helppo pystyttää. Uudet värikoodatut kaaritunnelit mahdollistavat tuplakaarien (lisävaruste) käytön, mikä tuo lisävakautta äärimmäisissä olosuhteissa.

Kestävät Dyneema-myrskynarut, maailman johtavalta valmistajalta DAC:lta tulevat kaaret ja kiilat ja itsestään lukkiutuvat vetoketjut tekevät teltoistamme erittäin suorituskykyisiä kaikenlaisessa maastossa.

Mallistossa on kaksi selkeää telttaperhettä:

Abisko on sarja keveitä telttoja, jotka käyvät melkeinpä kaikenlaiseen ulkoiluun ja retkeilyyn. Mallistossa on laaja valikoima erilaisia malleja jotka toimivat vuoden ympäri, lukuunottamatta ääriolosuhteita.

Keb-mallisto on tarkoitettu vaativaan neljän vuodenajan käyttöön, kun tarvitset erityisen kestävää luotettavaa telttaa, ääriolosuhteisiin asti. Kebissä on vähemmän malleja ja kaikki yksityiskohdat on mukautettu talvikäyttöön ja telttailuun vaikeassakin maastossa, esim. avotunturissa.

Telttamallistoon kuuluu myös Polar, joka käsittää nimenomaan talvikäyttöön tarkoitetun teltan. Se on ainutlaatuisen vahva ja turvallinen pitkillä talvivaelluksilla arktisissa olosuhteissa. Polar tulee markkinoille syksyllä 2016.

Suoraan palkintopallille

Uudet teltat on testattu vaelluksilla erilaisissa ilmastoissa – kosteissa sademetsissä, kuivissa ja lämpimissä vuoristoilmastoissa sekä pohjoismaisilla tuntureilla ja vuorilla, kesä- ja talviolosuhteissa. Testiryhmiltä saadut palautteet ja tulokset sekä myös ennakkoon saatu median ja toimialan palaute on ollut erittäin positiivista.

Telttamalleista Abisko Shape 2 sai arvostetun OutDoor Industry Awardin, joka on yksi johtavista outdooralan suunnittelupalkinnoista.

Raati arvosti kevyitä kankaita sekä niiden uutta rakennetta ja joustavia toimintoja. Teltalla on poikkeuksellisen hyvät, säädeltävissä olevat tuuletusmahdollisuudet. Lämpimällä kelillä teltan ulkokangas voidaan rullata ylös molemmista päistä, jolloin teltan sisältä voi nauttia hienoista näkymistä ja ilma kiertää erinomaisesti. Myös ulko-ovi voidaan rullata ja lukita puoli-avoimeen asentoon tuuletusta varten ilman että sade pääsee sisätelttaan asti.

Abisko Shape 2 sopii niille, jotka arvostavat kevyttä painoa mutta haluavat silti tilavan absidin. Mallia löytyy myös 3-hengen versiona.

Abisko- ja Keb- perheet saavat jatkumoa Polar-perheestä syksyllä 2016, jolloin markkinoille tulee uusi expedition-sarjan telttamme Polar Endurance 3. Teltta on tarkoitettu erittäin vaativaan käyttöön arktisilla alueilla. Polar Endurance 3:lle myönnettiin äskettäin arvostettu ISPO Award kansainvälisillä talviurheilumessuilla ISPOssa Münchenissä.

Ulkoilmassa tulossa asiaa uusista teltoista kevään aikana.

Lähde ja kuva: Fjällräven


MainosNämä saattavat kiinnostaa sinua

Fjällräven nousi sadan arvostetuimman brändin joukkoon Suomessa Fjällräven nousi uusimmassa Taloustutkimuksen tekemässä Suomen arvostetuimmat brändit 2014- tutkimuksessa 100 parhaan joukkoon, sijalle 98. Sijoitus parani edellisestä vuodesta 8 pykälää. Tämän vuoden kuluttajatutkimuksessa oli mukana kaiken kaikkiaa...
Mitä pitäisi ymmärtää makuupussien lämpöarvoista? Retkeilijä saattaa helposti hukkua makuupussiviidakkoon uutta pussia hankkiessa. Mitä tulisi ymmärtää makuupussien kyljessä olevista lämpöarvoista? Suomessa ja Euroopassa myytävissä makuupusseissa käytetään yleisesti EN 13537 –standardin mukai...
Esittelyssä: Päivittynyt Haglöfs NEJD 80 Haglöfsin vaellusrinkka NEJD 80 päivittyi tälle kaudelle. Uudessa mallissa on korjattu kaikki meidänkin kritisoimat kohdat. Uudessa rinkassa on onneksi sama erittäin hyvä ja yksinkertainen kantojärjestelmä. Uudessa mallissa on nyt kaikki t...
Uusi Collonil Carbon Pro on ensimmäinen kalvon lailla toimiva suoja-aine Collonil tuo markkinoille uuden, täysin uudenlaista teknologiaa hyödyntävän Collonil Carbon Pron, joka mullistaa ajattelun materiaalien suojaamisesta. Pitkäaikaista suojaa vettä ja likaa vastaan antava suoja-aine säilyttää materiaalin hengittävyyden ...
Kevytuntuvatakki on monipuolinen vaate ympärivuotiseen käyttöön Kevytuntuvatakki on erinomainen vaate kaikkiin vuodenaikoihin, myös syksyyn. Parhaimmillaan kevytuntuvatakki suojaa viileinä aamuina ja iltoina, sekä kulkee päivän aikana kätevästi laukussa tai repussa. Mitä laadukkaampi vaate on, sitä pienemmäksi se...
Fjällräveniltä tulossa uusia telttoja? Fjällrävenin huhutaan uudistavan telttamallistoa ensi vuodelle. Vahvistusta huhulle antaa Fjällrävenin oma Instagram-tili, jossa on julkaistu kuvia uusista testissä olevista malleista. Yksi malleista (Abisko) muistuttaa erehdyttävästi Hillebergin Akt...
Fjällrävenin uusi G-1000 Air ja vaellus lämpimässä ilmastossa Kesällä on aikaa tutkia uusia horisontteja. Tekee mieli kaivaa taas teltta esiin varastosta ja lähteä retkelle jonnekin lähelle tai vähän kauemmaksikin. Matkustaa uusiin paikkoihin ja lähteä retkeilemään aivan uusissa ympäristöissä. Kun ei täysin tie...
Testissä Haglöfsin ensimmäinen kuorikenkä: Barken Pääsimme testaamaan Haglöfsin ensimmäistä kuorikenkää Barkenia. Barken on loppuunsa viritetty täysnahkainen vaelluskenkä todella haastaviin olosuhteisiin. Barken on suunniteltu ympärivuotiseen käyttöön ja kengistä löytyy lisäksi Recco-lähetin. ...
Mitä tarkoittaa vaelluskenkien jäykkyys? Retkeilykausi lähestyy vauhdilla ja moni saattaa harkita vaelluskenkien päivittämistä. Mitä pitäisi ottaa huomioon vaelluskenkien jäykkyydessä? Saksalaisten Meindl vaelluskenkien isä, Alfons Meindl kehitti kenkien käyttöluokituksen vuonna 1976...
Esittelyssä: Reaktiivinen Petzl Nao + on vauhdikkaiden valaisin Uusi Petzl Nao + on otsavalaisin vauhdikkaaseen liikuntaan pimeällä. Nao + on reaktiivinen, eli se mittaa ympäristön valoa ja säätää itse valokeilansa silmille sopivaksi. Valaisimen nopea reaktioaika tekee siitä loistavan valinnan pyöräilyyn, hiihtoo...

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika