Rakennamme uutta! Uusi Ulkoilma avautuu alkuvuodesta 2022.

Ulkoilma 5.2.2020

Vuoden kotimaiseksi matkakohteeksi toistamiseen valittu Fiskars Village on solminut kolmen vuoden yhteistyösopimuksen Fiskars Village Trail Centerin toiminnasta vastaavan Flowriders ry:n kanssa. Flowriders ry vastaa yli 60 km maastopyöräreitin kunnossapidosta ja kehittämisestä, sekä toimii Fiskarsissa järjestettävien pyörätapahtumien ja kilpailujen pääjärjestäjänä. Yhdistys tarjoaa myös ammattimaista koulutusta maastopyöräilyyn sekä pyörienvuokrausta ja opaspalveluja.


Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen


Flowriders ry:n toiminta alkoi vuonna 2016 jolloin Fiskarsin alueelle alettiin rakentamaan maastopyöräverkostoa EU-Leader hankkeen rahoittamana. Juuri solmittu sopimus antaa edellytykset maastopyöräilytoiminnan ja -palvelujen kehittämiselle ja tarkoittaa yhteistyön jatkumista.

”Flowriders on muutamassa vuodessa vakiinnuttanut paikkansa Fiskarsin Ruukkia elävöittävänä toimijana. Ammattimaisesti rakennetut maastopyöräreitit, laadukkaasti toteutetut maastopyöräilyyn liittyvät näyttely- ja pyöräilytapahtumat ovat tuoneet Fiskarsiin kokonaan uuden kävijäjoukon, joka osaa arvostaa hienon reitistön ja monipuolisten palvelujen yhdistelmää. Trail Centerin toiminta täydentää luontevalla tavalla Fiskarsin muutoin runsasta taide & design näyttelyjen, esittävän taiteen ja lähiruokatapahtumien tarjoamaa. Fiskarsia ympäröivää luontoa hyödyntävät tapahtumat tuovat toivottua piristystä eritoten Ruukin syys- ja kevätkausiin”, kertoo Fiskars Villagen matkailunkehityksestä vastaava Kari Selkälä.

Viimeisen kolmen vuoden aikana Fiskarsista on tullut erittäin suosittu maastopyöräilijöiden keskuudessa. Vuoden 2020 aikana on tarkoitus parantaa palvelutasoa ja kokemusta entisestään valjastamalla koko ruukkikylä ja yrittäjät mukaan ns. Bicycle Friendly toimintamalliin.

”Bicycle Friendly ajatus lähti liikkeelle viime vuoden aikana, kun mietimme miten voisimme parantaa entisestään maastopyöräilijöiden kokemusta ja pidentää viipymää alueella, jotta yrittäjätkin hyötyvät uudesta kohderyhmästä enemmän. Projektin tiimoilta on suunnitteilla yrittäjien perehdyttämistä pyöräilyyn ja pyöräilymatkailijoiden tarpeisiin, sekä infrastruktuurin ja palveluiden parantamista. Kesäksi meille on tulossa mm. sähköpyörien latauspiste ja pyöränhuoltopisteitä ruukin alueelle.”, Kertoo Flowriders ry:n Marko Halttunen. Bicycle Friendly konseptia kehitetään koko Raaseporin alueelle, yhteistyössä Raaseporin matkailun kanssa.

Tänä vuonna Flowriders ry tulee järjestämään viisi tapahtumaa Fiskarsissa, joista kolme ovat pyöräilykilpailuja. Tapahtumakauden avaa Suomen suurin pyöräilyn messu- ja demotapahtuma Bike Expo tulee taas 9.5.2020 Fiskarsin Puimalaan. Vuodelle 2020 on luvassa useampi MTB-kurssi, niin aloittelijoille kun jo edistyneemmälle ajajalle, ja ensimmäinen naisten maastopyöräilykoulu starttaa syyskuussa 2020.

”Koko Fiskars Village Trail Centerin kehitys on ollut erittäin positiivinen, en olisi uskonut että toimintamme kasvaa näin paljon. On ilo nähdä että maastopyöräilijät ja pyöräilystä kiinnostuneet kautta maan ovat löytäneet reitit ja tapahtumamme, ja kertovat hienoista kokemuksistaan eteenpäin. Me haluamme kiittää tarjoamalla mahdollisimman hyvät puitteet ja palvelut kaikille jotka Fiskarsiin tulevat. Siksi yhteistyösopimus Fiskars Villagen kanssa on meille erittäin tärkeä”, summaa Halttunen.

 www.fiskarsvillage.fi
 www.fiskarsvillagetrailcenter.fi

Fiskars Village
Fiskars Village Trail Center


MainosLuitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika