Rakennamme uutta! Uusi Ulkoilma avautuu alkuvuodesta 2022.

Ulkoilma 20.6.2016

Finterest.fi on uusi verkkopalvelu Suomen kiinnostavimpien vierailukohteiden ja tapahtumien tarkasteluun. Palvelu yhdistää yhteen sivustoon ja karttapalveluun mielenkiintoiset aktiviteetit ja paikat, retkeilystä museoihin ja yli 500 festivaalista yli 1000 liikuntapaikkaan. Voit ensin valita sinua kiinnostavat teemat ja sitten karttaa rajaamalla tarkastella vaikkapa kotikuntaasi, lomareittisi varrelle tai kesämökkisi lähettyville osuvia kohteita ja tapahtumia.


Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen


Kaikki kohteet yhdestä palvelusta

Finterestiin on kerätty matkailu- ja retkeilykohde- ja aktiviteetti-tietoja mm. Metsähallitukselta, Museovirastolta, Jyväskylän Yliopistolta, Suomen Ympäristökeskukselta, Liikenne-virastolta, Outdoors Finlandilta, Museoliitolta, Suomen Majakkaseuralta ja useista muista lähteistä. Tuorein lisäys on Helsingin kaupungin julkaisemat tapahtumatiedot. Olemme lisäämässä kartalle myös tiedot laavujen sijainnista. Palvelussa aktiviteetit on jaettu kuuteen aihealueeseen, yhteensä 50 teemaan, joiden joukossa luonto- ja retkeilyaiheiset aktiviteetit ovat hyvin edustettuina. Palvelusta voi etsiä tietoja mm. kansallispuistoista, luontokeskuksista, lintutorneista, autiotuvista, hiihtomajoista, telttailualueista ja nuotiopaikoista. Tietoihin on yhdistetty paljon hyödyllisiä linkkejä, valokuvia ja videoklippejä. Esimerkiksi kalliomaalaukset on linkitetty Ismo Luukkosen hienoon valokuvasivustoon, ja Liikenneviraston kelikamerasta voi tarkistaa paikallisen säätilan ennen lähtemistä Finterestistä bongatulle frisbeegolf-kentälle tai kalliokiipeilypaikalle. Lapsiperheet on huomioitu lasten omalla teemalla, sekä festivaalit-teeman alta löytyvällä lasten tapahtumat-kategorialla.

Palvelu on ilmainen eikä vaadi rekisteröitymistä. Kiinnostavimmat kohteet voi tallentaa omaan suunnitelmaan, jota voi tarkastella, muokata ja jakaa ystävilleen sosiaalisessa mediassa. Käyttäjät voivat lisäksi kehittää palvelua lisäämällä kartalle palvelusta vielä puuttuvia kiinnostavia paikkoja ja aktiviteetteja. Finterestiä voi käyttää 16 kielellä, joten se palvelee niin kotimaan matkailijoita, kuin ulkomaisia vieraitakin. Käy tutustumassa ja tekemässä oma matkasuunnitelmasi osoitteessa www.finterest.fi.

Lähde: Paikkatietokonsultit Oy


MainosLuitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika