Ulkoilma 25.3.2015

Suomalaisten matkailualan konkareiden startup Faralong.com aikoo mullistaa opastettujen kiertomatkojen markkinat uudentyyppisellä varauspalvelulla ja hinnoittelumallilla. Faralongin konsepti yhdistää matkailijat paikallisiin kiertomatkojen järjestäjiin maailman tunnetuimmissa seikkailumatkakohteissa kuten Galapagossaarilla, Ugandassa tai Nepalissa, ilman matkatoimiston perinteistä ansaintamallia.

Uuden palvelun kehitystä ja lanseerausta varten Faralong on kerännyt 500 000 dollarin rahoituksen – sijoituskierrokseen osallistuivat mm. Vision+ ja Proxy Ventures -sijoitusyhtiöt, sekä kansainvälisiä matkailualan vaikuttajia. Rahoituskierroksen kerääminen sujui yllättävän helposti, mikä on perustajien mukaan tärkeä osoitus markkinatarpeesta. Yhtiön perustajia ovat sarjayrittäjät Juha Viitala sekä Kalle Viira, ja sen hallitukseen kuuluu mm. Aurinkomatkojen entinen toimitusjohtaja Tuomo Meretniemi.

Toinen perustajista Kalle Viira kuvailee ongelmaa, jota Faralong on lähtenyt ratkaisemaan: “Perinteiset matkatoimistot tekevät opastettujen matkojen tuotannosta, myymisestä ja markkinoinnista monimutkaista ja pohjustavat hintansa ryhmäkokoon, eivätkä itse kustannuksiin. Isot ryhmät tuovat normaalisti tuottoa toimistolle, me haluamme jakaa tämän matkailijoille ja otamme itse pienen, kiinteän katteen.

Meidän ideamme on loistavan yksinkertainen – mitä enemmän ihmisiä liittyy mukaan matkalle sitä vähemmän jokainen ihminen maksaa matkastaan. Esimerkiksi, taksimatkan kulut puolittuvat kun jaat taksin jonkun kanssa. Molemmat taksimatkustajat eivät maksa täyttä hintaa. Faralong soveltaa samaa ideaa kierto- ja seikkailumatkoihin – täysin päinvastaisesti perinteisiin matkatoimistoihin verrattuna”, Viira jatkaa.

Yritys tekee yhteistyötä luotettavien paikallisten matkanjärjestäjien kanssa globaalisti pitääkseen kulut matalina ja samalla taatakseen korkean laadun matkoissa. Faralong rakentaa kokonaan uutta varausjärjestelmää, joka leikkaa pois useita, perinteiseen malliin kuuluvia tarpeettomia askelia. Visuaalisesta ilmeestä ja brändistä vastaa Proxy Ventures, jonka perustaja Aapo Bovellan on mm. Supercell-brändin takana.

Tapasimme kaksi sijoittajaamme todelliseen seikkailutyyliin baarissa, Pohjois-Korean pääkaupungissa Pyongyangissa” kertoo Faralongin toimitusjohtaja Juha Viitala. “Sijoittajien joukossa on kokeneimpia ja luotetuimpia matkanjärjestäjiä Aasiassa ja Etelä-Amerikassa, ja heillä on pitkä kokemus menestyksekkäästä ryhmämatkojen järjestämisestä. He näkevät lisäarvoa siinä mitä tuomme pöytään kääntämällä vanhentuneen, perinteisen matkojen varauksen päälaelleen ja rakentamalla jotain uutta. He ovat juuri ne oikeat ihmiset joiden kanssa meillä on mahdollisuus mullistaa markkina,” hän lisää.

Yhtiön hallituksen jäsen, Aurinkomatkojen entinen toimitusjohtaja Tuomo Meretniemi näkee hankkeessa valtavan potentiaalin: “Matkailualan digitalisaatio on edennyt pitkälle. Mutta vaikka lennot ja hotellit varataan jo pääsääntöisesti täysin automatisoidusti verkossa, ryhmä- ja kiertomatkojen varaukseen sisältyy paljon sähköposteja ja manuaalista työtä. Faralong aikoo muuttaa tämän, ja onnistuessaan siitä voi tulla ryhmämatkojen Booking.com.

Vastaperustettu Faralong on osa Summit Travel Group:a, johon kuuluu myös matkanjärjestäjä Mandala Travel. Faralongin perustajat ovat johtaneet menestyksekkäästi Mandala Travelia viimeiset kuusi vuotta. Mandala on seikkailumatkojen pioneeri ja keskittyy kotimaan markkinoille, tarjoten ryhmämatkoja suomenkielisillä oppailla. Kalle Viiralla ja Juha Viitalalla on yhteensä yli 20 vuoden kokemus, parhaina kavereina, matkailijoina, matkaoppaina ja kasvavan matkailuyrityksen pyörittäjinä ennen Faralongin perustamista. Viitalalla on myös kokemusta useista startupeista Suomessa, joista ensimmäinen perustettiin jo vuonna 1997.

www.faralong.com

Lähde: Faralong

Luitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika