Ulkoilma 1.11.2016

Luonnonvarasuunnittelussa Metsähallitus etsii yhdessä sidosryhmien kanssa uusia innovatiivisia tapoja hyödyntää kestävästi valtion maa- ja vesialueita Etelä-Suomessa. Suunnittelu on osallistavaa: sidosryhmien lisäksi myös kansalaiset voivat osallistua antamalla palautetta netin kautta.


Mainos


Luonnonvarasuunnitelma laaditaan nyt ensimmäistä kertaa koko Etelä-Suomen alueella sijaitseville valtion maille ja vesille. Luonnonvarasuunnittelua tehdään kolmen yhteistyöryhmän kanssa. Itä-Suomen, Länsi-Suomen ja Meri-rannikkoalueen yhteistyöryhmissä on yhteensä lähes 60 edustajaa merkittävistä alueellisista organisaatioista kuten maakuntaliitoista, kunnista, oppilaitoksista, yrityksistä ja järjestökentältä ammattikalastajista luonnonsuojeluyhdistyksiin.

Sidosryhmien lisäksi myös kansalaiset voivat osallistua suunnitteluun antamalla palautetta netin kautta. Verkkopalautteen kysymykset ja teemat noudattelevat yhteistyöryhmien työpajojen kysymysteemoja. Erityisesti kartoitetaan ideoita ja ajatuksia Etelä-Suomen valtion maiden ja vesien tuomista hyödyistä ja uusista mahdollisuuksista sekä toimenpiteistä niiden saavuttamiseksi.

Kysely on vastattavissa joulukuun loppuun

Kysely on vastattavissa Metsähallituksen internet-sivulla 1.11.-31.12.2016. Luonnonvarasuunnittelun projektiryhmä kokoaa kyselyn tulokset yhteen ja tuloksia hyödynnetään Etelä-Suomen luonnonvarasuunnitelman teossa. Suunnitelma valmistuu keväällä 2017 ja se ohjaa valtion maiden ja vesien kestävää käyttöä Etelä-Suomessa seuraavan viiden vuoden ajan.

Linkki suomenkieliseen kyselyyn www.metsa.fi/osallistu-suunnitteluun
Linkki ruotsinkieliseen kyselyyn www.metsa.fi/web/sv/delta-i-planeringen

Lähde ja kuva: Metsähallitus


Mainos
xLuitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika