Ulkoilma 7.6.2016

Kauan odotettu, seuraava sukupolvi Suunnon multisport-kelloista on pian täällä. Suunto esittelee kesäkuun 7. päivä Suunto Spartan -GPS-kellot. Samaan aikaan Suunto uudistaa verkkopalveluaan Suunto Movescountia lukuisilla uusilla ominaisuuksilla ja parannuksilla.


Mainos


Meiltä on jo jonkin aikaa kyselty, mitä tulee seuraavaksi Ambit3-kellojen jälkeen”, kertoo Sami Arhomaa, Suunnon Performance business unit director. “Onkin suuri kunnia julkistaa seuraavan sukupolven Suunto Spartan -ratkaisu urheilijoille ja seikkailijoille: Suunto Spartan Ultra -kellot, uudistettu Suunto Movescount -palvelu ja iPhone sekä Android-mobiiliapplikaatiot”.

Nopeatempoisessa ja tietoa pursuavassa maailmassa urheilijat tarvitsevat parempia työkaluja päästäkseen tavoitteisiinsa”, selventää Arhomaa. ”Ihmisiä, joita ajaa eteenpäin halu kehittyä, kiinnostaa tietää, tekevätkö he asiat oikein. Yhä enemmän haetaan ohjausta ja inspiraatiota samanmielisten seurasta. Spartan-ratkaisu on syntynyt lukemattomien urheilijoiden sekä valmentajien kanssa ympäri maailmaa käytyjen keskustelujen pohjalta. Tuleva Suunto Spartan multisport -ratkaisu tuo oman kehittymisen seuraamiseen käyttäjäyhteisön tarjoamia välineitä, jotka auttavat kehittymään yli odotusten.

Vankkaa tekoa

Suunto Spartan Ultra -kellot tehdään käsin Suomessa ja ne on rakennettu kestämään kaikissa olosuhteissa. Kellot ovat vesitiiviitä 100 metriin asti ja niissä on erittäin kestävä kosketusvärinäyttö, jossa on laaja katselukulma ja hyvä näkyvyys kirkkaassakin luonnonvalossa. Kello on tehty polyamidilla vahvistetusta lasikuidusta, safiirikristallilasista ja siinä on mallista riippuen joko Grade 5 titaani- tai teräskehä. Useisiin eri lajeihin sopivassa Suunto Spartan Ultrassa on reittinavigointi, FusedAlti™-korkeusmittari, digitaalinen kompassi sekä kestävä akku.

Kattavat toiminnot eri lajeihin

Suunto Spartan Ultra on todellinen multisport-kello. GPS:n, FusedSpeedTM-teknologian, sykkeen mittauksen ja sisäänrakennetun kiihtyvyysanturin avulla kello mittaa tarkasti treeniä ja kertoo, kuinka edistyt. Kellossa on sisäänrakennettuna kymmeniä eri urheilumoodeja erityyppisiin treeneihin ja lajeihin. Esimerkiksi juoksussa voi käyttää joko perustiedot näyttävää juoksumoodia tai vaikkapa intervalli- tai polkujuoksutilaa.   Suunto Spartan Ultran avulla on helppo seurata treenien määrää, lepoa ja palautumista sekä kunnon kehittymistä, mikä helpottaa tulevien treenien suunnittelua. Kelloon voi myös tallentaa, millainen olo tehdystä treenistä jäi.

Suunto Spartan Ultra seuraa aktiivisuutta ympäri vuorokauden ja ilmoittaa päivittäiset ja viikoittaiset askeleet, kalorit sekä aktiivisuusajan. Kun kello paritetaan Suunto Movescount -sovelluksen kanssa, se pitää käyttäjän ajan tasalla tulevista puheluista, tekstiviesteistä ja muista älypuhelimen ilmoituksista. Kello myös ilmoittaa omista parhaista urheilusuorituksista.

Kehity yhteisön tuottamaa tietoa hyödyntämällä

Suunto Spartanin myötä Suunto hyödyntää myös big dataa muuntaakseen yhteisön tuottaman urheiludatan hyödylliseksi treenitiedoksi. Suunto on analysoinut kymmeniä miljoonia urheilusuorituksia tarjotakseen sekä uusille että olemassa oleville käyttäjilleen vastauksia muun muassa siihen, missä kannattaa treenata ja miten kehittyä. Dataa hyödynnetään ensi vaiheessa eri lajien heatmaps-kartoissa, joita löytyy Suunto Movescountista 7. kesäkuuta lähtien.

Suunto Spartan Ultra mallistossa on neljä varianttia: Suunto Spartan Ultra All Black Titanium, Suunto Spartan Ultra Stealth Titanium, Suunto Spartan Ultra White sekä Suunto Spartan Ultra Black – kukin saatavilla Suunto Smart Sensor -sykevyöllä tai ilman. Suunto Spartan Ultra Titaniumin arvioitu sykevyöllinen kuluttujahinta on 799 € ja Suunto Spartan Ultran 699 €. Tarkemmat tiedot  Suunto Spartan Ultrasta julkaistaan heinäkuussa 2016. Kellot tulevat myyntiin elokuussa ja ratkaisun käytettävyys kasvaa kuluvan vuoden ohjelmisto-, palvelu- ja sovelluspäivityksillä.

Uudistunut Suunto Movescount auttaa kehittymään yhteisön avulla

Suunto lanseeraa 7. kesäkuuta myös uudistetun Suunto Movescountin. Uudistuksen ensimmäisen vaiheen näkyvin muutos on heatmaps-ominaisuus, joka perustuu miljoonien Movescount-käyttäjien tekemiin Moveihin. Karttojen avulla kuka tahansa voi löytää parhaat paikat treenata.

Suunto Movescount on keskeinen osa Suunnon tarjontaa. Palvelulla on nykyään yli 100 miljoonaa käyttäjää, ja määrä kasvaa jatkuvasti. Julkaisemme nyt työkaluja, joiden kehittämisessä yhteisö on ollut vahvasti mukana. Tänään julkaistavien heatmapsien lisäksi teemme loppuvuonna myös muita parannuksia ja julkaisemme lisää uusia työkaluja”, Janne Kallio, Suunnon performance business digital lead kertoo. ”Olemme työskennelleet tässä projektissa intensiivisesti yhdessä asiakkaidemme kanssa, ja haluammekin kiittää kaikkia, jotka ovat olleet mukana. Käyttäjiltämme tullut tieto ja palaute on auttanut meitä luomaan sen, mitä nyt julkaistaan.

Heatmapsien avulla on helppo löytää uusia reittejä

Tavoitteellisesti treenatessa on oleellista löytää parhaat treenipaikat – voi hyödyntää joko ne kaikista suosituimmat reitit tai välttää väkijoukkoja. Matkoillakaan treenaamista ei tarvitse unohtaa: heatmapsien avulla selviää, missä paikalliset treenaavat. Uudet Suunnon Movescountista löytyvät heatmapsit näyttävät helposti parhaat treenipaikat lukuisiin eri lajeihin.

Heatmapsejä voi tarkastella helposti jopa ilman kirjautumista Movescount.comiin: valitaan vain kartalta haluttu alue, urheilulaji ja zoomataan suosituimpiin polkujuoksu-, pyöräily-, avovesiuinti-, hiihto- tai muihin reitteihin – lajimäärä kasvaa jatkossa. Heatmapsien avulla voi suunnitella omia reittejä Movescount.comissa ja siirtää ne navigointia varten Suunnon GPS-kelloon. Heatmapsit tulevat saataville myös Suunto Movescount -sovellukseen iPhonelle sekä Androidille myöhemmin kesäkuussa 2016.

suunto_spartan_1
Heatmap New Yorkista paljastaa alueen suosituimmat juoksureitit.

Uusi, yksinkertaisempi käyttökokemus sekä kattavaa treenitietoa

Uudistus tuo entistä visuaalisemman, toiminnoiltaan rikkaamman käyttöliittymän, ja parannetun, responsiivisen mobiilikäyttöliittymän verkkopalveluun. Lisäksi oma aktiviteettisyöte kerää omat tiedot kätevästi yhteen paikkaan. Eri urheilulajien värit on uudistettu asiakkaiden toiveiden pohjalta, mikä helpottaa eri lajien treenien erottamisen toisistaan.

Suunto esittelee lisäksi uuden tavan käydä läpi omia Moveja harjoittelun kuormittavuuden seurannan näkökulmasta. Voit seurata esimerkiksi trendigraafeja siitä miltä harjoittelusi on sinusta tuntunut, tai miten kuormittavaa se on kokonaisuudessaan ollut. Uudet työkalut auttavat varmistamaan, että treenaat oikein päästäksesi tavoitteeseesi. Lisää uusia työkaluja harjoittelun kuormittavuuden ja oman kehityksen seuraamiseen on luvassa myöhemmin tänä vuonna.

Ulkoilma ei ole testannut Suunto Spartan -kelloa.

Lähde: Suunto


MainosNämä saattavat kiinnostaa sinua

Suunto esittelee Spartan Sport Wrist HR Baro -kellon, ohjelmistopäivitys tuo uusia ulkolajitoimintoj... Spartan-tuoteperhe kasvaa tänään, kun Suunto julkaisee uuden Spartan Sport Wrist HR Baro -GPS-multisport-kellon, jossa on rannesykemittaus ja korkeuslukemien tarkkuutta parantava ilmanpaineanturi. Lisäksi koko Spartan-mallistolle julkaistaan ohje...
Suunto julkaisee matkailijoille ja seikkailijoille suunnatun Suunto Kailash -kellon Suomalainen kellovalmistaja Suunto on julkaissut uuden kellomalliston seikkailijoille ja matkailijoille. Suunto World Collection -mallistosta ensimmäisenä julkaistava Suunto Kailash on nimetty Tiibetin pyhän Kailasvuoren mukaan. Tätä 6 000 metrin ...
Suunnolta Suomessa valmistettu Suunto Essential -kellomallisto Suunto tuo maaliskuussa markkinoille Suunto Essential -kellomalliston. Mallistossa kiteytyy Suunnon sisin olemus – minimalistinen muotoilu, ensiluokkaiset materiaalit, yksityiskohtien kunnioittaminen sekä toiminnallisuuksien tinkimättömyys. Tuotteet ...
Päivityksiä Suunto Connected -tuoteperheeseen – Suunnolta Ambit3 Run GPS-kello Viime syksynä markkinoille tullut Suunto Connected -tuoteperhe tarjoaa täydellisen paketin treenien ja reittien seuraamiseen ja jakamiseen. Tuoteperhe laajeni maaliskuun alussa lanseeratulla Suunto Ambit3 Run GPS-kellolla. Suunto Ambit3 Run Ambit3 Ru...
Suunto lahjoitti neljännesmiljoonan Ambit3 Peak Nepal Edition -kellon myynnistä Nepalin maanjäristys... Nepalissa 25. huhtikuuta ja 12. toukokuuta 2015 tapahtuneissa kahdessa maanjäristyksessä loukkaantui yli 22 000 ihmistä, ja lisäksi järistykset vahingoittivat tai tuhosivat lukemattomia koteja ja rakennuksia sekä muun muassa monia terveydenhuoltopist...
Napapiiriltä bongattua: Joulun viisi kiinnostavinta lahjaa retkeilyyn ja ulkoiluun Kävimme napapiirillä Rovaniemellä tutkailemassa mitä tontut paketoivat ulkoilmaihmisten joulupaketteihin. Salamyhkäisten touhuajien puuhia oli hankala seurata mutta muutama varma tärppi tarttui mukaan. Tänä vuonna on tullut paljon uutuuksia, joista l...
Suunnittele yksilöllinen urheilukellosi Suunnon uudella räätälöintityökalulla Suunto esittelee tänään Suunto Customizer -räätälöintiohjelman – uuden verkkotyökalun, jolla jokainen voi luoda itselleen yksilöllisen, räätälöidyn urheilukellon. Räätälöintiohjelman valikoimaan kuuluvat julkaisuvaiheessa Ambit3 Peak ja Ambit3 Sport ...
Suunnolta uusi navigointikello vaeltamiseen ja retkeilyyn Suunto julkaisee lokakuun 1. päivä uuden ulkoiluun tarkoitetun GPS-kellon, joka tarjoaa helpot navigointitoiminnot ulkoilulajien harrastajille. Suunto Traverse -kellon kestävä ja moderni rakenne kätkee sisäänsä perinteisten outdoor-toimintojen lisäks...
Suunto Spartan-tuoteperhe kasvaa multisportkellolla, jossa on myös rannesykemittaus Suunto julkaisee tänään ensimmäisen GPS-kellonsa rannesykemittauksella. Spartan Sport Wrist HR -kellon optisesta sykkeenmittausteknologiasta vastaa maailman johtava puettavien biometristen sensoreiden valmistaja Valencell. Suunto Spartan Sport...
Testissä Garmin Epix -rannelaite Garminin rannelaitteiden huippua edustaa Epix, jonka erikoisuutena on mahdollisuus selata karttoja 1,4-tuumaisessa tarkassa värikosketusnäytössä. Saimme testiin pariksi kuukaudeksi tämän uutuuden ja ulkoilutimme sitä antaumuksella. Lisäksi ran...

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika