Ulkoilma 25.2.2015

Amerikkalaisen Ospreyn tämän kevään uutuudet Atmos AG ja Aura AG ovat hyvin anatomisesti muotoutuvia ja täysin hengittäviä vaellusrinkkoja. Täysi hengittävyys on saatu aikaiseksi uudenlaisella kantojärjestelmällä sekä materiaalilla. Selänsäätö tapahtuu viilekkeitä liikuttamalla niille tarkoitetussa kiskossa. Koska selänsäätöä ei tehdä perinteisesti keskeltä selkäosaa, jää koko selkäalue ilmavan verkkomateriaalin peittämäksi – ja tämä hengittää sekä muokkautuu liikkeisiin erinomaisesti.

atmos_03
Rinkan koko kantojärjestelmän pinta-ala on hengittävää ja muotoutuvaa verkkoa.

Molemmista malleista (Atmos miesten ja Aura naisten) on saatavilla 50 ja 65 -litraiset mallit sekä kaksi eri selän pituutta (miehille M ja L / naisille S ja M). Litratilavuuden lisäksi isompi 65 -litrainen malli on varusteltu kahdella ulkopuolella olevalla taskulla, sekä rinkan pohjassa olevilla kiinnitysremmeillä. Molemmissa malleissa on irrotettava läppä, jonka poistamalla rinkasta entistäkin kompaktimman ja samalla saa otettua esim. arvoesineet mukaan.

Uutuudet ovat herättäneet runsaasti mielenkiintoa ja ovat keränneet mm. Backpacker Magazine’s 2015 Editors’ Choice -palkinnon sekä OutDoor -messujen kunniamaininnan.

Atmos 50 AG painaa 1 990 g ja Atmos 65 AG painaa 2 180 g. Naisten mallista Aura 50 AG painaa 1 870 g ja Aura 65 AG painaa 2 080 g.

Lisätietoa tuotteista www.ospreyeurope.com

Teksti: Mika Mannonen
Kuvat: Osprey

Luitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika