Ulkoilma 11.1.2018

Kullasmarina kehittää Padasjoelle Erä- ja luontokeskusta, jossa ihmiset voivat tutustua alueen luontoon ja historiaan kokemuksellisesti. Tontilla on matkailua palvelevaa rakennusoikeutta 10.000 k-m2. Erä- ja luontokeskus tulee toimimaan porttina Päijänteen kansallispuistoon. Alueelle rakennetaan hotellitasoiset majoitus- ja ravintolapalvelut, ympärivuotinen tapahtumakeskus sekä satama siihen liittyvine palveluineen. Alueella on tähän tarkoitukseen hyväksytty kaavasuunnitelma.


Mainos


Erä- ja luontokeskus tulee olemaan ensimmäinen kokoluokassaan Päijänteen rannalla.

Rakennusvaiheen kokonaisbudjetti on arviolta 50 miljoonaa euroa. Valmistuttuaan keskus tulee tarjoamaan pysyvän työpaikan noin 100 henkilölle. Keskuksen työllisyysvaikutukset ulottuvat koko maakuntaan.

Alueen maantieteellinen sijainti Päijänteen kansallispuiston vieressä jääkauden muovaamissa maastoissa, Evon retkeilyalueen lähellä ja keskellä Päijänne-Ilves vaellusreittiä yhdessä kiehtovan historiansa kanssa luo ainutlaatuisen sijainnin Erä- ja luontokeskukselle.

Alue myös sijaitsee keskellä suunniteltua Unescon Salpausselän Geopark-hanketta.

Alueen rannasta on löytynyt Museoviraston kaivauksissa ikivanhaa asutusta. Kalastuksella ja metsästyksellä eläneet siperialaisten mammutinmetsästäjien jälkeläiset asuivat täällä jääkauden jälkeen.

Kullasvuoren alueelle on jo rakennettu liikuntareittejä noin 10 kilometriä. Maisematorni, luontopolku, valaistuja hiihto- ja kuntoreittejä sekä ilmainen frisbeegolfrata (18 koria A1). Kilometrin päässä on Padasjoen kunnan liikunta- ja urheilukeskus. Uimahalli ja kaupan palvelut sijaitsevat kahden kilometrin päässä.

Alueen luonto ja historia yhdessä olemassa olevan infrastruktuurin kanssa luovat Päijänteen Erä- ja luontokeskukselle ainutlaatuisen ympäristön tulevaisuuden matkailijoiden tarpeisiin.

Kullasmarina etsii parhaillaan yhteistyökumppaneita suunnittelemaan ja kehittämään ainutlaatuista Päijänteen Erä- ja luontokeskusta.

Yhteistyökumppaneiden tulee sitoutua visioon “Luomme monipuolisia, autenttisia ja ainutlaatuisia luontokokemuksia ihmisille luonnon kestävyyttä kunnioittaen”.

Päijänteen Erä- ja luontokeskukselle haetaan tulevien yhteistyökumppaneiden kanssa tukea EU:n aluekehitysrahastosta.

 Kullasmarina


Mainos
xLuitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika