Ulkoilma 17.10.2013

Laskettelukausi käynnistyy lauantaina, 19.10., kun ensimmäinen rinne aukeaa Rukalla. Muiden keskusten odotetaan aukaisevan suunnitelmien mukaisesti. Ensilumen ladut ovat jo auenneet Saariselällä, Ukkohallassa ja Vuokatissa.

Marraskuun aikana on kausi Pohjois-Suomessa jo täydessä vauhdissa, ja Etelä-Suomen keskukset aloittavat kauden pääsääntöisesti joulukuun aikana.

Kesän aikana keskuksissa on valmistauduttu tulevaan kauteen. Keskukset ovat investoineet niin lumetukseen, rinteiden kunnossapitoon, hisseihin kuin rakennuksiinkin. Useissa hiihtokeskuksissa ovat parkit ja erikoissuorituspaikat olleet erityisenä panostuskohteina”, kertoo Suomen Hiihtokeskusyhdistys ry:n toiminnanjohtaja Anne Larilahti. ” Nykysukset ja –laudat houkuttelevat tekemään temppuja, ja tavoitteena on tarjota kaikentasoisille laskijoille turvallisia harjoittelupaikkoja. Tätä silmällä pitäen on rakennettu myös pienempiä ja helpompia hyppyreitä ja reilejä.

Uutta kautta odotetaan positiivisella mielellä. Viime kausi oli ennätyspitkä Etelä-Suomen rinteissäkin, ja hissilippujen myynti oli odotetulla tasolla vaikeasta taloudellisesta tilanteesta huolimatta. Turistimäärät ovat kasvaneet edellleen ja tämän suuntauksen odotetaan jatkuvan tänäkin vuonna. Suurimmat turistivirrat tulevat Venäjältä, mutta vierailijoiden määrä esimerkiksi Iso-Britanniasta, Alankomaista, Norjasta ja Sveitsistä on kasvanut mukavasti.

Ajantasaiset tiedot avoimista rinteistä ovat Suomen hiihtokeskusyhdistys ry:n sivuilla.

UlkoilunMaailma.fi / Lähde: Suomen Hiihtokeskusyhdistys ry / Kuva: Mika Mannonen

Luitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika