Ulkoilma 4.9.2015

Kolmen valtakunnan rajapyykille Mallan luonnonpuistossa Suomi-neidon peukalossa on entistä helpompi patikoida, sillä Mallan reitin pitkoksia uusittiin pitkältä matkalta Kuohkimajärven tuntumassa. Myös Tsahkaljoen sillan uusiminen on päässyt alkuun. Nyt kannattaa tulla ihailemaan Käsivarren pitkään aikaan kauneinta ruskaa.

Kilpisjärven kylän pohjoispäästä lähtee Mallan polku kohti Kuohkimajärveä ja Kolmen valtakunnan rajapyykkiä. Reitin pitkokset olivat jo huonossa kunnossa, ja Metsähallituksen luontopalvelut uusi ne kesällä. Ei mikään vähäinen urakka, sillä pitkoksia jouduttiin rakentamaan miltei  600 metriä. Kelpaa ruskaretkeläisten ihastella Mallan ja Kilpisjärven maisemia hyvältä reitiltä.

mallan_pitkokset_pertti_korkalo_metsahalitus
Mallan reitin pitkosten rakennustyömaa. Kuva: Pertti Korkalo / Metsähallitus

Myös Kalottireitille kaivatun sillan rakennus Tsahkaljoen yli Kilpisjärven kylän kupeessa on saanut vauhtia. Kilpisjärven yrittäjät ovat aloittaneet sillan rakentamisen kuljettamalla helikopterilla maastoon Metsähallituksen luontopalvelujen hankkimaa materiaalia.

Kilpisjärvellä ja Käsivarressa ruska-aika on aluillaan, ja siitä on tulossa parempi kuin vuosiin. Kannattaa siis tulla ihailemaan värikkäitä tunturimaisemia ja testaamaan uudet Mallan reitin pitkokset.

Viime vuonna Kolmen valtakunnan rajapyykille tehtiin reilut 12 000 käyntiä, ja myös tämä vuosi on ollut alueella vilkas.

Mallan polku on osa yhteispohjoismaista Kalottireittiä ja pituudeltaan 11 kilometriä. Kuohkimajärvellä on autio- ja varaustupa sekä tulipaikka. Jos ei jaksa patikoida, niin Kilpisjärveltä voi matkustaa Koltalahteen Malla-laivalla ja jatkaa lyhyemmän matkan kävellen Kolmen valtakunnan rajapyykille.

Kilpisjärven luontokeskus on avoinna 18.9. asti ma–su kello 9–16.

Lähde: Metsähallitus
Kuva: Mika Mannonen

Luitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika