Ulkoilma 13.1.2015

Matkamessut Messukeskuksessa ensi viikonloppuna esittelee uusia, mielenkiintoisia kohdemaita eksotiikannälkäisille maailmanmatkaajille. Mukana on seitsemän uutta valtiota Karibianmereltä Länsi-Afrikkaan.

Yhteensä Matkamessuilla esittäytyy 825 näytteilleasettajaa 86 eri maasta. Matkamessut on avoinna yleisölle 16.–18.1.2015.

Viidakkoon vai kanjoneihin?

Matkamessujen ensikertalainen Costa Rica hurmaa monipuolisuudellaan. Tarjolla on vehreitä viidakkoalueita, toimivia tulivuoria, korkeita vuoristoja ja upeita hiekkarantoja. Aktiivilomailija suunnistaa Santa Teresaan, jossa toimintaa ja harrastusmahdollisuuksia riittää kellon ympäri. Entisen hippikylän, Montezuman, kahvilat ja ravintolat huokuvat leppoista tunnelmaa ja lähiseudun vesiputoukset tekevät matkailijaan lähtemättömän vaikutuksen.

Maailman neljänneksi suurin saari Madagaskar on tunnettu ainutlaatuisesta luonnostaan. Kohde on todellinen löytöretkeilijän unelmamaa, jossa voi kulkea Parc National de I’lsalon kanjoneissa vesiputousten keskellä tai sukellella kalojen keskellä Anakaon rannikolla.

Uusia avauksia, kulttuurien kirjoa

Tarunhohtoinen Bhutan, pieni kuningaskunta Intian ja Kiinan välissä, on maailman eristyneimpiä valtioita. Bhutan hurmaa vierailijansa kauneudellaan, siisteydellään ja eksoottisuudellaan. Sanotaan, että Bhutanissa asuu maailman onnellisin kansa, joka vaalii edelleen aktiivisesti tiibetinbudhalaisia perinteitä.

Thaimaata ympäröivästä Kambotžasta löytyy kolonialistista charmia. Vehreä ja lähes koskematon luonto tarjoaa jännitystä, ylängöiltä voi löytää villejä tiikereitä, karhuja ja elefantteja. Myös shoppailijalle löytyy valinnan varaa maan tunnetuimmilta markkinoilta Phnom Penhissä. Silkkituotteet, hopea ja erilaiset veistokset löytävät tiensä turistien matkalaukkuihin huokeaan hintaan. Muista noudattaa paikallista kaupankäyntikulttuuria ja tinkiä reilusti!

Trooppinen Antigua&Barbudan saarivaltio Karibianmerellä saa sydämen sykkimään kreolikulttuurille. Intiaanien, afrikkalaisten ja eurooppalaisten perinteiden sekoittuessa ovat syntyneet mm. calypso ja steelband-musiikki sekä kreolilaisen keittiön herkut, joissa maistuvat eksoottiset mausteet ja mehevät hedelmät.

Afrikan helmet

Ugandaa kutsutaan Afrikan helmeksi, ja syystä. Matkan kohokohtia ovat harvinaiset vuorigorillat ja puihin kiipeilevät leijonat, koskenlasku Niilin alkulähteillä, usvan piilottamat mystiset kylät, tulivuoret ja hymy, jonka voi kohdata jokaisen paikallisen kasvoilla.

Afrikan kultalapseksikin kutsuttu Ghana on matkailumaana verraton etenkin tulisesta ruoasta pitäville, vaikka paikallisia herkkuja kannattaa aluksi maistella varoen. Atakora-vuorten ympäröimässä Pendjari-luonnonpuistossa pääsee ihastelemaan Afrikan monipuolista luontoa.

Matkamessujen uudet maat 2015

Antigua&Barbuda, osasto 7f7
Bhutan, osasto 7e58
Costa Rica, osasto 7d39
Ghana, osasto 7h21
Kambotža, osasto 7e51
Madagaskar, osasto 7h29
Uganda, osasto 7h30

Lisätietoa www.matkamessut.fi

Lähde ja kuva: Messukeskus

Luitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika