Ulkoilma 17.3.2017

Meinasi lähteä viime lauantaina Käsivarren erämaa-alueen retkeilijöiltä yksi yöpaikka vähemmäksi tulen takia. Metsähallituksen Saarijärven tupa oli palaa ajattelemattoman polttopuiden säilytyksen ja tulenkäsittelyn vuoksi.


Mainos


Olipa onni onnettomuudessa viime viikonloppuna Enontekiöllä Käsivarren erämaa-alueella Metsähallituksen Saarijärven varaustuvalla. Meinasi kärähtää koko kämppä, mutta onneksi saatiin viime hetkellä rakennus pelastettua. Ja onneksi eivät ihmishenget vaarantuneet.

Lukitulla varaustuvalla viipyneet olivat näet lastanneet halkoja kaminan kylkeen kuivumaan, laittaneet kaminaan melkoiset roihun ja poistuneet paikalta. Onneksi palohälytin huusi kurkku suorana ja autiotuvan puolelta ripeä toimija hälytti paikalle pelastuslaitoksen, koska ilman avainta ei varaustupaan päässyt. Pelastuslaitos karautti paikalle avaimen kera ja esti ison vahingon. Kaminan vierustan puut kytivät jo! Iso kiitos pelastuslaitokselle ja hälytyksen tehneelle!

Jospa jatkossa muistettaisiin säilyttää polttopuut asianmukaisesti kauempana tulisijoista. Eikä saa jätetä tulta vartioimatta ja poistuta itse paikalta, eikö vain?

Lähde: Metsähallitus


Mainos
xLuitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika