Ulkoilma 24.11.2015

Urho Kekkosen kansallispuisto kaipaa ideoita uuden taukotuvan ja samalla lähireitin nimeksi. Voit lähettää nimiesityksesi 30.11. mennessä osoitteeseen ukpuisto(at)metsa.fi ja olet mukana tuotepaketin ja kolme yötä varaustuvassa – palkintojen arvonnassa. Nimiehdotuksista esiraati valitsee parhaat mukaan joukkoon, josta lopullinen valinta tehdään.

Saariselän lähireitti on ympärivuoden avoinna pidettävä kävelyreitti. Taukotupa puolestaan tulee olemaan kaksiosainen rakennus, jossa toinen puoli toimii avoimena päivätupana ja toinen varattavana ja maksullisena taukopaikkana. Varattava puoli on suunniteltu sekä yksityisten että yritysten ohjelmapalvelukäyttöön esimerkiksi tukikohdaksi yölliselle revontulien katselulle.

Taukotupa on jotain enemmän kuin pelkästään taukotupa. Siellä on iso terassi, jossa pystyy kesäaikaan vaikka pitämään ulkoilmakonsertteja. Varattavan puolen varusteluun kuuluu valkokangas sekä kaasuliesi, jolla tarvittaessa lämmittää kaakaot tai keiton ryhmälle. Sähköistetyn tuvan molemmilla puolilla on takka sekä kalusteet.

Taukotuvan työmaa-alueelle on tällä hetkellä pääsy kielletty, mutta kävelyreittiä voi kulkea. Reitille pääsee keskeltä Saariselän kylää, latujen ja reittien lähtöpisteestä. Reitti ei ole esteetön korkeuserojen vuoksi, mutta kesäaikaan lastenrattaiden ja rollaattoreidenkin kanssa kulkeminen pitäisi onnistua. Reitti ja taukotupa soveltuvat erinomaisesti lapsiperheille ympärivuoden.

Lähireitti ja taukotupa ovat Inarin kunnan ja Metsähallituksen yhteisellä rahoituksella toteutettuja kohteita Saariselän lähialueella. Taukotuvan on suunnitellut arkkitehti Teemu Pirinen Inarista.

Lähde: Metsähallitus

Luitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika