Ulkoilma 2.9.2011

Mamma mia” -huuto pääsee suustani. Jalkojeni alla avautuu 1700 metriä pudotusta kohti turkoosia järven pintaa ja ympäröivien vuorten huippuja. Tuuli puhaltaa kasvoilleni, kun käännyn ilmavirran mukana, ja vatsassani kouraisee yhtaikaa sekä pelko että ylitsevuotava onnellisuuden tunne.

Kuulen takaani kiik-huudon. Ääni tulee valtavasta kotkasta. joka nousee vierelläni rauhallisen ylväästi yhä ylemmäs ilmavirran mukana. Yritämme seurata mukana ja kaarramme jyrkästi. “Mamma mia“-huuto pääsee taas väkisinkin suustani samalla kun lennän ilmassa linnun lailla.

Kotka on hetkessä kaukana, mutta sekunnit sen rinnalla yläilmoissa tuntuvat taianomaisilta. Hetken aikaa koen saman vapauden ja rauhan kuin tuo ylväs lintu lentäessään uskomattoman kauniiden vuorten yllä, kaukana kaikesta muusta.

Liitovarjoani ohjaava lentäjä Andrea kruunaa hetken akrobatiatempulla ja laittaa varjon hurjaan spiraalipyöritykseen. “Älä katso alas“- hän huutaa ja haluan tietenkin ehdottomasti kokeilla mitä tapahtuu jos katson alas. Siellä näkyy kieppi kiepiltä lähestyvä järvenpinta ja pisteinä etäisyydessä häämöttävä vuorikylä normaaline arkielämän touhuineen. En haluaisi vielä palata sinne, mutta korkeus vähenee vääjäämättä ja minun on jätettävä ilmatila kotkalle. Elämäni korkein liitovarjohyppy on lähestymässä loppuaan.

Vuoren reunalta hypystä lähtien hengitystä salvannut pelko alkaa hellittää. Huumaava riemu pelkoni voittamisesta ja uskomattoman upeasta kokemuksesta eivät kuitenkaan lopu laskeutumiseen. Tunne jatkuu pitkään vielä maassakin ja liimaa hymyn huulille loppupäiväksi. Yksi unelma on jälleen toteutunut ja yksi itselleni asettama haaste voitettu. Samalla ajatukseni suuntautuvat seuraavaan päivään. Mitähän yhtä upeaa se tuo tullessaan…?

Tunnen itseni yhtä vapaaksi kuin kotka, jonka kanssa lensin hetken.

Tulevat päivät toivatkin tullessaan paljon muita yhtä upeita kokemuksia. Olin kahden viikon lomamatkalla Italian ja Sveitsin vuoristoissa elokuussa 2011. Liitovarjoilun lisäksi aktiivilomaan kuului mm. kiipeilyä Brentan Dolomiiteilla, Sveitsin Saas:in laaksossa ja Garda-järvellä -kaikki lyhyen ajomatkan päässä Milanon lentokentältä ja siten helposti Suomesta käsin tavoitettavissa. Suosittelen!

Carina

Luitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika