Ulkoilma 12.6.2012

Kahden viikon päästä lähden Alaskaan, Pohjois-Amerikan korkeimmalle vuorelle Denalille, joka tunnetaan myös nimellä Mt. McKinley. Sain järjestettyä paikan retkikunnassa, jota johtaa kiipeilijälegenda Dave Hahn. Hän palasi juuri Everestiltä 14. huiputukseltaan, ja on käynyt Denalin huipulla 20 kertaa. (Lisää Davesta www.whittakermountaineering.com/pg/dave_hahn ) Näyttävän kiipeilykokemuksen lisäksi Dave on tunnettu nöyrästä ja rennosta persoonastaan, joka oli yksi iso syy miksi halusin lähteä juuri tähän retkikuntaan. Lisäksi pääsen kiipeämään yhdessä Papuan Carstensz- matkalla tapaamani ystäväni Denniksen ja kuuden mun kiipeilijän kanssa.

Viimeksi sairastumisen vuoksi peruuntunut lähtö siirtyy siis starttiin 24.6. Helsingistä. Olen ollut terveenä reilut kaksi viikkoa ja pystynyt harjoittelemaan suht täysipainoisesti. Vaikka terve aika on lyhyt  ja riski poskiontelotulehduksen uusiutumiseen kylmässä ja paineen vaihteluissa on olemassa, uskon hyvän peruskuntoni olevan puolellani. Lisäksi Denalilla kesä on edennyt ja luvassa on toivottavasti alkukautta hieman lämpimämmät kelit, mikä lisää kylläkin muita riskejä.

Seuraavat kaksi viikkoa valmistaudun harjoittelemalla mm. Denalilla yhdeksi isoimmaksi haasteeksi muodostuvaa painavan lastin kantamista hieman lämpöisemmissä ja runsashappisemmissa Suomen kesäoloissa. Denalin jäätiköllä kannetaan n. 25 kiloa repussa, ja loput vedetään pulkassa. Kestävyysharjoittelun lisäksi muu treeni koostuu mm. intervalli-, lihaskestävyys- ja kehonhuoltoharjoittelusta.

Iso osa valmistautumistani on myös ravinto, jonka on oltava mahdollisimman terveellistä, puhdasta ja ravitsevaa. Aamu alkaa yleensä superfood-pirtelöllä ison kahvin kera. Maku on ulkonäöstä huolimatta yleensä hyvä ja nautin siitä, että saan syödä paljon hyvällä omatunnolla 😉

Näistä tuotteista käytössäni on tällä hetkellä lähes kaikki, mutta suosikkini on monikäyttöinen herkku kaakaorouhe 🙂

Päivän aikana pidän vielä huolta tärkeiden eri ravintoaineiden saannista ennen ja jälkeen treenin. Pitkistä ja rankoista treeneistä palautumisen edistämiseen käytän superfoodien lisäksi mm. Lymhpahtouhia.

Varusteet ovat kasassa viime kerrasta, joten voin keskittyä kunnon hiomiseen ja toivottavasti 100% terveenä pysymiseen! Näitä upeita maisemia kohti siis kahden viikon päästä! www.youtube.com/watch?v=ZsgykTy8BxA

Tervetuloa seuraamaan Denalin matkaa UlkoilunMaailma.fi-sivuille sekä Carinan omille sivuille www.carinaraiha.com

Carina

Luitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika