Ulkoilma 17.7.2014

ThermaCELL on hyttyskarkotin, joka karkottaa hyttyset todistetun tehokkaasti ilman iholle levitettäviä karkotteita. Hyttyskarkotin ei sisällä DEET-myrkkyä. Valmistajan mukaan ThermaCELL karkottaa hyttyset, sääsket ja hirvikärpäset n. 20 m2 alueelta jopa 98-prosenttisesti.

ThermaCELL toimii pienellä 12 gramman nestekaasusäiliöllä (butaani) eikä siis vaadi sähkövirtaa tai paristoja. Yhdellä säiliöllä laite toimii noin 10-12 tunnin ajan.

UlkoilunMaailma.fi testasi ThermaCELL –hyttyskarkotinta

Hyttyskarkotin tulee selkeässä pakkauksessa, jossa on hyvin kerrottu kuinka laite toimii. Pakkauksen lisäksi muita ohjeita mukana ei tule. Alkuun pääsee nopeasti asentamalla mukana tulevat karkotusainetyyny ja nestekaasusäiliö paikoilleen.

Käynnistäessä alkava pienen suhina häviää nopeasti eikä sitä juurikaan käytössä enää huomaa. Laitteesta alkaa nousta savua, jonka kerrotaan olevan hajutonta / tai lähes hajutonta – riippuu mistä lukee. Mielestäni savu on lähes hajutonta.

Vaikutus on nopea ja toimiva. Laite tekee minkä lupaa, eli karkottaa hyttyset lähietäisyydeltä tehokkaasti. Emme ole vielä kokeilleet laitetta räkässä, joten tositoimiin ei ThermaCELL ole päässyt. Testaamme laitetta lisää vielä esim. elokuussa Lapissa.

Valitettavasti laite kuluttaa nestekaasusäiliön melko nopeasti eikä karkotusainetyyny savua kovin kauaa. Lisäosia saa hankittua mm. huoltoasemalta mutta hintaa tulee jos pidemmälle käytölle karkotinta harkitsee.

Näin ThermaCELL toimii

thermacell_butaani
Aseta nestekaasusäiliö sekä karkotusainetyyny paikoilleen.
thermacell_on
Käännä kytkin ”ON” asentoon.
thermacell_start
Paina ”START” näppäintä.
thermacell_ikkuna
Kurkkaa onko kaasu syttynyt.
thermacell_liekki
Kaasu syttyy ja hehkuu oranssina.

Kun kaasu on syttynyt niin aseta hyttyskarkotin alustalle. Älä peitä hyttyskarkotinta. Laite sammutetaan kääntämällä kytkin ”OFF” asentoon.

Lisää ThermaCELL –hyttyskarkottimesta tulossa pian. Maahantuoja Proviter Oy.

UlkoilunMaailma.fi / Kuvat: Mika Mannonen

Luitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika