Ulkoilma 3.7.2014

Tammen toukokuun alussa julkaisema Piritta Kantojärven kirjoittama Viiden tähden vaellus on retkeilyn perusopas aloittelijalle, virkistävä ruokakirja kokeneelle vaeltajalle. Kirjan sivuilta löytyy reseptejä tikkupullasta alkaen aina eräsushiin, jonka valmistaminen vaatii kulkijalta jo hiukan enemmän.

Hyvä ruoka, parempi mieli” on varmasti toimiva sanonta myös erämaassa. Retkellä kulkija rehkii ja ravintoa kuluu. Raskaan kulkemisen vastapainoksi on mukava nauttia herkullinen ruoka-annos upeassa paikassa luonnon helmassa.

Kirjan vinkkien avulla voit kätevästi suunnitella retkiruuat etukäteen ja laskea ravintoarvoja. Kirjassa tuodaan esille myös kattavasti raaka-aineiden kuivaaminen .

vtv_02
Kirjan ulkoasu hivelee silmiä ja saa retkikuumeen maistumaan suussa.

Piritta on tekijätiiminsä kanssa saanut mielestäni hyvin kaapattua tunnelman näiden kansien väliin. Kirjaa on miellyttävä lueskella ja suunnitella tulevien retkien herkkuja. Kuvien vaikutus on merkittävä, joten jo pelkästään niiden vuoksi tätä kirjaa kannattaa harkita reissukuumeen yllyttämiseksi.

Reseptit vaikuttavat hyviltä, joten olen aivan varma että niitä tulen tulevilla retkilläni kokeilemaan. Mikäli kirja saa minut oikeasti panostamaan ruuanlaittoon retkilläni niin se on jo paljon, ja mikäli muuta kokevat samoin, uskon Piritan saaneen kirjallaan sen aikaan mitä hän halusi.

Ensimmäisten kappaleiden aikana kiteytetään retkeilyn perusteita sekä annetaan vinkkejä sisäänpääsyyn luonnon sääntökirjan sisälle.

Retkeilyoppaana kirjaa ei mielestäni täysin voi pitää mutta olisi varsin tosikkomaista verrata tätä alan suuroppaisiin. Retkeily-osiot eivät kuitenkaan ota kirjalta mitään pois.

Kirjan tekijä on ylläpitänyt Tunturikeittiö-blogia vuodesta 2010.

Lisätietoa kirjasta. Arvio on tehty UlkoilunMaailma.fiin aloitteesta.

Mika Mannonen / Kuvat: Mika Mannonen

Luitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika