Ulkoilma 25.2.2018

Biwak Outdoor on tuonut markkinoille uuden englantilaisen retkiruokamerkin Summit to Eatin. Summit to Eat -retkiruoat on valmistettu korkealaatuisista raaka-aineista pakastekuivaamalla. Tuoteperheeseen kuuluvat aamupalat, päivälliset sekä jälkiruoat. Me testasimme päivälliset.


Mainos


Englantilainen Summit to Eat -retkiruokaperhe osuu sellaiseen rakoon, jonne olemme kovasti kaivanneet vaihtoehtoa. Nimittäin laadukkaat pakastekuivatut retkiruoat, joissa on kunnolla pääraaka-ainetta ja kohtuullinen hinta,  ei ole ihan hetkeen retkeilykauppojen hyllyistä löytynyt.

Makua ja energiaa

Meillä oli seitsemän aloittelevaa talviretkeilijää, jotka maistelimme maut läpi. Kenelläkään meistä ei ollut mitään odotuksia ennestään, joten kommentit olivat aitoja, yllättyneitä ja hiukan pettyneitä. Summit to Eat -retkiruokien valikoimasta löytyy kahdeksan päivällistä, joista kaksi on kasvisruokavaihtoehtoa. Kasvisruokien suhteen ollaan yleensä aika kriittisiä ja niin kävi tälläkin kertaa. Kahdesta kasviksesta vain toinen oli meillä maisteltavana. Chiliä ja riisiä sisältävä annos oli kasvissyöjämme mielestä turhan mausteinen ja chilinen – pettymys. Toki chiliruoan tuleekin olla chilinen, joten tulisuutta kaipaavalle annos menee varmasti hyvin.

Kalavaihtoehtona tarjolla oli lohi-parsakaalipasta, joka yllätti maistelijan. Suurehkot lohipalat olivat mieluisaa silmän ruokaa ja maistuivat hyvin.

Kanaa oli muutamassa annoksessa, joista kaikki kolme sai kehuja. Kana-fajitas keräsi suurimman potin kanavaihtoehdoista.

Pasta Bolognese oli erittäin mieluinen vaihtoehto. Jauhelihaa oli mukavasti ja suutuntuma jännä. Tuntui kuin pastassa olisi ollut juustoa, vaikka sitä ei ollut. Tästä oudosta tuntumasta huolimatta pasta oli maistuvaa. Pasta Bolognese oli annoksena erittäin tuhti (742 Kcal).

Liha-perunapata maistui myös oikein hyvin.

Yleisesti ruoissa oli runsaasti rasvaa ja energiaa. Lähes kaikki maistelijat olivat sitä mieltä, että suolaa olisi voinut lisätä itse. Annosten vähäsuolaisuus koettiin hyvänä ominaisuutena.

Retkiruokien jälleenmyyntihinnat ovat noin 8-9 euroa.

Arvio on tehty yhteistyössä Summit to Eatin maahantuojan kanssa Ulkoilman aloitteesta. Maistelijat olivat Ulkoilma Akatemian retkeilykurssille osallistuvia henkilöitä.

Mika Mannonen


Mainos



Nämä saattavat kiinnostaa sinua

Kirja – Viiden tähden vaellus Tammen toukokuun alussa julkaisema Piritta Kantojärven kirjoittama "Viiden tähden vaellus" on retkeilyn perusopas aloittelijalle, virkistävä ruokakirja kokeneelle vaeltajalle. Kauniit maisemat, hyvä sää, kunnon varusteet, mukava maasto, paras seura ...
Grillipannu tekee retkeilijän evästauosta grillauksen juhlaa Peltisistä lettupannuista tuttu Heikki Kyyrö saa sukulaistytöltään erityisen toiveen, on aika kehitellä jotain uutta. Tytön toive käristää makkaraa takassa muotoutuu lopulta grillipannuksi, joka heti kätellyssä saa mainion vastaanoton mallikappaleen ...
Vinkki: Pieni retkikeitin on käytännöllinen mukana Retkelle lähtiessä tulee mietittyä kuinka hoitaisi ruoan laittamisen sekä lämpimien juomien valmistamisen. Tulien tekemisen vaihtoehdoksi sopii kevyt ja kompakti retkikeitin. Aina ei välttämättä ole mahdollisuutta tai järkevää, saatika laillis...
Kesäpiknikin suosikkieväät kalasta Pilvetön taivas, auringon paiste ja lämpö, tuulen suhina ja vihreä nurmikko, ehkä vielä laineiden liplatusta ja lokkien vaimeaa kirkunaa. Täydellistäkö? Ei aivan. Tarvitaan vielä hyvää ruokaa! Suomen kesä pitkine päivineen ja valoisine öineen on vert...
Blå Bandilta tuli uudistuneet retkiruuat Ruotsalaiselta Blå Bandilta on tullut markkinoille täysin uudistunut retkiruokavalikoima. Valikoimaan kuuluu 12 uutuutta skandinaaviseen makuun, joista löytyvät vaihtoehdot lihasta, kanasta kuin kasviksista. Valikoimasta löytyvät vaihtoehdot myös kel...
Arvio: Viiden Tähden Vaellus tarjoilee erägurmeeta Tammen toukokuun alussa julkaisema Piritta Kantojärven kirjoittama Viiden tähden vaellus on retkeilyn perusopas aloittelijalle, virkistävä ruokakirja kokeneelle vaeltajalle. Kirjan sivuilta löytyy reseptejä tikkupullasta alkaen aina eräsushiin, jonka...
Retkipaikan sisarsivusto kasvaa – Ruokaretki.fi nostaa esiin suomalaisen lähiruoan mansikkapai... Suomen suosituin luontomatkailumedia, Retkipaikka.fi, alkoi yhden miehen unelmasta. Kuudessa vuodessa Retkipaikka on kasvanut blogista laajaksi retkeilyn ja luontomatkailun yhteisöksi. Vuoden 2017 aikana Retkipaikka tavoitti yli miljoona suomalaista....
Metsähallituksen väki paljastaa reseptinsä uudessa kirjassa Metsän ja luonnon ammattilaiset keräsivät luonnosta ainekset, tekivät niistä ruokaa ja kokosivat reseptinsä kirjaksi. Uusi ruokakirja Eräkokki – makuja kairasta kaupunkiin julkaistiin lokakuun viimeisenä viikonloppuna Helsingin Kirjamessuilla. Metsä...
Pelastaako retkeilijän soppahetken kasaan menevä kattila? Australialainen Sea To Summit on tuomassa markkinoille uuden palkitun X-Pot -kattilasarjan, jonka pakkaaminen reppuun sujuu helposti. Kasaan menevät silikonikattilat ovat kevyitä ja pakkautuvat todella pieneen tilaan. Kattiloiden pohja on kevyttä kov...
Uutuus: BaroCook – savua ilman tulta BaroCook on uusi ja ekologinen tapa valmistaa ruokaa matkalla. Et tarvitse tulta, sähköä tai kaasua. Tarvitset vain luontaisia mineraaleja sisältävän BaroCook-lämpöpakkauksen ja vettä. Se vie vähän tilaa repustasi ja on todella kevyt. Lämpöpakkaukse...

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika