Ulkoilma 25.2.2018

Biwak Outdoor on tuonut markkinoille uuden englantilaisen retkiruokamerkin Summit to Eatin. Summit to Eat -retkiruoat on valmistettu korkealaatuisista raaka-aineista pakastekuivaamalla. Tuoteperheeseen kuuluvat aamupalat, päivälliset sekä jälkiruoat. Me testasimme päivälliset.


Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen


Englantilainen Summit to Eat -retkiruokaperhe osuu sellaiseen rakoon, jonne olemme kovasti kaivanneet vaihtoehtoa. Nimittäin laadukkaat pakastekuivatut retkiruoat, joissa on kunnolla pääraaka-ainetta ja kohtuullinen hinta,  ei ole ihan hetkeen retkeilykauppojen hyllyistä löytynyt.

Makua ja energiaa

Meillä oli seitsemän aloittelevaa talviretkeilijää, jotka maistelimme maut läpi. Kenelläkään meistä ei ollut mitään odotuksia ennestään, joten kommentit olivat aitoja, yllättyneitä ja hiukan pettyneitä. Summit to Eat -retkiruokien valikoimasta löytyy kahdeksan päivällistä, joista kaksi on kasvisruokavaihtoehtoa. Kasvisruokien suhteen ollaan yleensä aika kriittisiä ja niin kävi tälläkin kertaa. Kahdesta kasviksesta vain toinen oli meillä maisteltavana. Chiliä ja riisiä sisältävä annos oli kasvissyöjämme mielestä turhan mausteinen ja chilinen – pettymys. Toki chiliruoan tuleekin olla chilinen, joten tulisuutta kaipaavalle annos menee varmasti hyvin.

Kalavaihtoehtona tarjolla oli lohi-parsakaalipasta, joka yllätti maistelijan. Suurehkot lohipalat olivat mieluisaa silmän ruokaa ja maistuivat hyvin.

Kanaa oli muutamassa annoksessa, joista kaikki kolme sai kehuja. Kana-fajitas keräsi suurimman potin kanavaihtoehdoista.

Pasta Bolognese oli erittäin mieluinen vaihtoehto. Jauhelihaa oli mukavasti ja suutuntuma jännä. Tuntui kuin pastassa olisi ollut juustoa, vaikka sitä ei ollut. Tästä oudosta tuntumasta huolimatta pasta oli maistuvaa. Pasta Bolognese oli annoksena erittäin tuhti (742 Kcal).

Liha-perunapata maistui myös oikein hyvin.

Yleisesti ruoissa oli runsaasti rasvaa ja energiaa. Lähes kaikki maistelijat olivat sitä mieltä, että suolaa olisi voinut lisätä itse. Annosten vähäsuolaisuus koettiin hyvänä ominaisuutena.

Retkiruokien jälleenmyyntihinnat ovat noin 8-9 euroa.

Arvio on tehty yhteistyössä Summit to Eatin maahantuojan kanssa Ulkoilman aloitteesta. Maistelijat olivat Ulkoilma Akatemian retkeilykurssille osallistuvia henkilöitä.

Mika Mannonen


MainosLuitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika