Ulkoilma 2.6.2015

Retkipaikan tutut bloggaajat ovat koonneet noin 80 kohdetta kattavaksi lähiretkeilykirjaksi. Retkipaikka – Seikkailuja Suomen luonnossa kirjan painopiste on suosituimpien retkeilyalueiden ja ulkoilureittien ulkopuolella, joten mukana on taatusti uusia ja erilaisia nähtävyyksiä. Esiteltyjen kohteiden lisäksi seikkailuhenkisille listataan noin 200 kohteen koordinaatit.

Kaikista kohteista on elämyksellisen tekstin lisäksi mukana kustantajan mukaan maastokelpoiset kartat ja kuvat. Mukana on erikoisia luonnonmuodostelmia, kuten kiviholveja, luolia, rapautumisonkaloita, vesiputouksia, raukkeja ja rotkoja. Toinen mielenkiintoinen kohderyhmä ovat muinaiset ja ehkä nykyisetkin voimapaikat, pyhät kalliot, linnavuoret, jättiläisten asuinsijat ynnä muut arvoitukselliset paikat.

Opaskirjan kohteet on jaettu maakunnittain ja kustakin kohteesta esitetään koordinaatit tarkan paikantamisen helpottamiseksi.

Kirjan on toimittanut Retkipaikan perustaja Antti Huttunen. Antti on pyörittänyt Retkipaikkaa vuodesta 2012 asti ja nykyään mukana on kymmeniä bloggaajia. Tämän kirjan tekemiseen on osallistunut 22 aktiivista Retkipaikkalaista.

Hyvän tuntuinen ja näköinen kirja mahtuu kätevästi reppuun, joten se liikkuu mukana johdatellen uusiin seikkailuihin. Kustantajan mainitsemat maastokelpoiset kartat, eivät mielestäni ole riittäviä. Osassa kohteista mittakaava on turhan suuri. Toki koordinaatit auttavat löytämään varmasti perille.

Retkipaikka on tämän retkeilykauden ehdoton suosikki ja toivottu uutuus lähiretkeilystä kiinnostuneille luonnossa liikkujille. Tämän kirjan avulla löydät varmasti Suomesta uusia luontokohteita, joiden parissa vierähtää kesäloma jos toinenkin.

retkipaikka_01

retkipaikka_02

Kirjan tiedot

Kustantaja Karttakeskus
Koko 17 x 21 cm
Tekijä(t) Touko Kauppinen, Antti Huttunen (toim.)
Sivumäärä 176
Ulkoasu/sidosasu nidottu pehmeäkantinen
Kirjastoluokka 79.4
Painovuosi 2015
ISBN 978-952-266-347-4
Ilmestynyt 25.5.2015
EAN 9789522663474
ID F203901
Suositushinta 29,90 €

www.retkipaikka.fi

Mika Mannonen

Luitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika