Ulkoilma 26.11.2014

Pekka Laineen ja Pertti Rovamon kirjoittama Nuotiolla-kirja kertoo vähintäänkin kaiken mitä tulilla olemiseen voi liittää.

Kirjasta saa hyviä vinkkejä yöpymiseen tulilla, ruoanlaittoon tulilla sekä tulilla olemisen historiaan. Kirja avaa myös erilaisten palokaasujen sekä palamiseen liittyvien sanojen taustoja.

Kirjan kirjoittaneet toimittajat ovat intohimoisia retkeilijöitä, eränkävijöitä ja tulilla istujia. Tämä käy ilmi kirjaa lukiessa, siis erittäin positiivisella tavalla.

Vuodenajasta johtuen tuli heti mieleeni että tämä kirja sopii mainiosti lahjaksi henkilölle, joka tulilla viihtyy ja nauttii olostaan. Voin melkein luvata että kirjasta löytyy jokaiselle tulistelijalle jotain uutta ja kokeiltavaa. Olipahan tämä sitten uusi nuotiotyyli, avotulilla valmistettu ruoka tai sytytystapa.

Olennaista on ollut päästä tulille, kuuntelemaan palavan puun ääniä, haistamaan tervaksen ihanaa tuoksua ja istumaan naamat tulen kirkkaassa loisteessa, kun selän takana on sysimusta yö”, tekijät tunnelmoivat.

nuotiolla_01
Tulta tulusraudalla, taulakäävällä ja sytykkeillä.

Kirjan tiedot

Sidosasu: Sidottu
Sivumäärä: 133
Koko: 205 x 240 mm
Kirjastoluokka: 79.4
ISBN 9789512088355
Gummerus kustannus, syyskuu 2014
Kategoriat: Tieto- ja harrastekirjat

Arvio on tehty UlkoilunMaailma.fiin aloitteesta.

Teksti ja kuvat: Mika Mannonen

Luitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika