Ulkoilma 4.11.2015

Tulevan Arktisia kertomuksia -kirjan julkistamistilaisuus on Suomen arktisen klubin kokouksessa Nanoq-museolla Pietarsaaressa 14.11.2015.

Suomen arktinen klubi on jo yli kolmenkymmenen vuoden ajan kerännyt yhteen suomalaisia arktisten alueiden kulkijoita ja tutkijoita. Ensimmäinen Grönlannin jäätikölle suuntautunut matka tehtiin jo viisikymmentä vuotta sitten ja se on myös tämän kirjan ensimmäinen tarina. Viisikymmentä vuotta myöhemmin kaksi suomalaista arktista retkeilijää olivat jälleen kulkemassa Grönlannin jäätiköllä samaisella reitillä ja tämän matkan kuvaus on tämän kirjan viimeinen tarina. Näiden matkojen väliin mahtuu mittava määrä tutkimusta ja kuljettuja kilometrejä kylmillä ja jäisillä seuduilla.

Arktisia kertomuksia – on kokoomateos Suomen arktisen klubin jäsenten tekemistä matkoista, saavutuksista ja tutkimuksista. Kirjan sivuilla matkataan ikiroudan maille Kanadaan, Grönlantiin, Islantiin, Huippuvuorille, etelä- ja pohjoisnavalle sekä kuljetaan tutkijoiden ja lääkärien matkassa maapallon syrjäisimmillä seuduilla.

Kirjan tiedot

arktisia_kertomuksia_02

Toimittaja: Petri Mäkelä
Taitto: Poppis Suomela
© kirjoittajia ja valokuvaajia: Petri Mäkelä, Petri Vuorenmaa, Poppis Suomela, Lauri Salama, Kari Vainio, Veijo Meriläinen, Mika Kalakoski, Jarmo Kankaanpää, Jaakko Mäkikylä, Auli Irjala, Vesa Luomala, Olli-Pekka Nordlund, Pentti Kronqvist (Reino Lammi – käännös), Jouko Berg, Ilppo Silakoski, Lauri Hilander, Lara Harrison, Jaakko Heikka, Pekka Holma, Raimo Mäkinen, Jorma Julku, Panu Lahtinen, Peter Boucht, Markku Lepola, Matti Saari.
Piirrokset: Ulrica Löfholm.
© Suomen arktinen klubi ry, Vaasa
ISBN 978-952-93-6087-1

Lisää kirjasta www.avotunturit.fi/tuote/kirja-arktisia-kertomuksia

Lähde: Suomen arktinen klubi ry

Luitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika