Rakennamme uutta! Uusi Ulkoilma avautuu alkuvuodesta 2022.

Ulkoilma 6.2.2017

Partioaitan 365 Klubi on ollut toiminnassa jo 10 kuukautta, ja sinä aikana klubiin on liittynyt jo yli 30 000 aktiivista ulkoilijaa sekä Partioaitan asiakasta. Jokainen klubilaisen tekemä ostos kerryttää niin kutsuttua ympäristöbonusta. 365 Klubin ensimmäinen vajaa toimintavuosi kerrytti ympäristöbonusta yli 62 000 euroa Outward Bound Finland ry:lle. Tällä summalla joukko nuoria osallistuu mm. hiihtovaellukseen Lapissa Tuntsan erämaassa maaliskuussa 2017. Mitä kaikkea muuta 365 Klubi on?


Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen


Jokaisesta klubiostosta kerrytetään niin kutsuttua ympäristöbonusta 1 %, joka ohjataan vuosittain vaihtuvaan kohteeseen. Vuodelle 2017 on valikoitunut kolme kohdetta, joiden kesken ympäristöbonus jaetaan.

Ympäristöbonuskohteet 2017

47 % Rantojen ja saaristojen puhtaanapito: Pidä Saaristo Siistinä ry on valtakunnallinen veneilijöiden, vesilläliikkujien ja retkeilijöiden ympäristöjärjestö. Sen tehtävänä on pitää Suomen rannat ja saaristo puhtaina ja tukea vesillä liikkumisen mahdollisuuksia kaikilla maamme vesistöalueilla. Yhdistys tekee konkreettisen jätehuoltotyön lisäksi ympäristökasvatustyötä. Se toimii saaristo- ja rannikkoalueilla sekä Järvi-Suomessa.

29 % Lapset luontoon seikkailemaan: Suomen Ladun lastentoiminnan vankka kulmakivi on Metsämörritoiminta. Metsämörri-satuhahmo innostaa lapset lähiluontoon leikkimään, liikkumaan, ihmettelemään ja tutkimaan.

24 % Kiilopään reitin kunnostus: Metsähallitus kunnostaa ympäristöbonusrahoilla Saariselän Kiilopään huipun reittiä. Eroosio kuluttaa polkua ja niinpä rahoilla kunnostetaan huipulle vieviä portaita ja taukopaikkoja nousun varrelle. Perille Partioaitta saa oman PERILLÄ-penkin Ulkona.Perillä. -sloganinsa mukaisesti.

Paljon mielenkiintoisia klubi-iltoja

Pyhä Free’kend Tour, Yrjönkadun Partioaitta. Kuvassa Arto Apa Majava kertoo lumiturvallisuudesta. Kiertue järjestettiin yhdessä Pyhän kanssa.
Kuva Kaisa Vermasheinän vetämältä Ravintoa ja kosmetiikkaa luonnosta –klubi-illasta Tampereen myymälästä. Illassa valmistettiin itse kosmetiikkaa ja Kaisa opasti villiyrteistä.

Vuonna 2016 klubitapahtumat kasvattivat koko ajan suosiotaan. Vuoden viimeisessä klubi-illassa saavutettiin yleisöennätys, 68 klubilaista oli kuuntelemassa Teemu Suomisen ajatuksia talviretkeilystä. 365 Klubi teki myös 12 retkeä klubilaisten kanssa, joista pisin oli 5 päivän vaellus Kebnekaiselle, Ruotsiin. Kaikki retket olivat täyteen varattuja ja erittäin onnistuneita.

Mitä Partioaitan 365 Klubi tuo vuodelle 2017?

Tänä vuonna 365 Klubi painottaa klubitapahtumia yhä enenevässä määriin luontoon ja ulkona yhdessä tekemiseen. 365 Klubi järjestää osana Suomi100-hanketta Yhdessä Suomi puhtaaksi –projektin, jossa yhdessä kaikkien halukkaiden kanssa mennään puhdistamaan jokin luonnossa liikkujille tärkeä kohde.  Yhdessä Suomi puhtaaksi –projekti toteutetaan jokaisella 12 myymäläpaikkakunnalla vuoden 2017 aikana. Partioaitta on mukana myös jokaisessa Suomen Luonnon päivässä, joita on vuonna 2017 yhteensä neljä. Myös näihin Luonnon päivien -tapahtumiin on kutsuttu kaikki klubilaiset mukaan.

Kuva Iso Omenan myymälän vetämältä Menninkäisten aarteenmetsästys päiväretkeltä.
Kuva Teemu Suomisen vetämältä retkeilyn alkeet –kurssilta/retkeltä Nuuksiosta.

Myös muiden klubitapahtumien tarjonta pysyy vilkkaana koko vuoden 2017. 365 Klubi tulee järjestämään tänä vuonna yli 70 kappaletta vain klubilaisille tarkoitettuja klubitapahtumia myymäläpaikkakunnilla.

365 Klubilaisille sunnattuja etuja

Viimeisin 365 lehti pullisteli joulun tunnelmaa.

365 Klubin jäsenet saavat laadukkaan 365 -ulkoilmalehden ilmaiseksi kotiin postitettuna kolme kertaa vuodessa. Ammattilaisten tuottaman toimituksellisen osion lisäksi lehti pitää sisällään laajan katsauksen Partioaitan tuotevalikoimaa. 365:n artikkelit käsittelevät ulkoilua, elämyksiä ja luontoa. Lisäksi lehti tarjoaa osaavien retkeilijöiden ja erikoiskaupan ammattilaisten antamia hyviä vinkkejä muun muassa vaatteiden valintaan, jalkineiden hoitoon ja ulkoiluvarusteiden hankintaan.

365 Klubin jäsenet voivat myös lainata retkeilyvarusteita muutamista myymälöistä, joista pohjoisin löytyy Saariselältä. Lainauspalvelu on 365 Klubilaisten käytössä myös Hotelli Nuuksiossa, Nuuksion kansallispuiston kupeesta.

Retkeilyvarusteiden huoltaminen on tärkeä osa varusteiden elinkaaren pidentämistä. 365 Klubilaiset pystyvät hoitamaan vaelluskenkänsä sekä Fjällrävenin G-1000-kankaiset vaatteensa veloituksetta myymälöiden hoitopisteillä. Hyvin hoidetut ja huolletut varusteet kestävät käyttöä pidempään.

Lue lisää Partioaitan 365 Klubista osoitteessa www.365klubi.fi. Artikkeli on toteutettu yhteistyössä Partioaitan kanssa.

Teksti: Mika Mannonen / Kuvat: Partioaitta (otsikkokuvassa tunnelmia Teemu Suomisen vetämältä Sarekin syysvaellukselta)


MainosLuitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika