Ulkoilma 21.2.2017

Kesästä kaamokseen, 100 päivää kansallispuistossa vei reissumies Olli Järvenkylän viiden kuukauden aikana Suomen toiseksi suurimpaan kansallispuistoon. Reissu Urho Kekkosen kansallispuistoon alkoi elokuun lopulla ja päättyi joulukuussa. Järvenkylä kuvasi vaelluksen aikana videoblogia, jonka jaksot ovat nyt katsottavissa YLE Areenassa.


Mainos


Kuusiosainen videoblogin jaksot etenevät loppukesän lämmöstä ja valosta kohti kaamoksen pimeyttä. Ensimmäisessä jaksossa liikutaan Luirojoelta Nuorttiin. Kakkosjaksossa reissumies suuntaan kansallispuiston pohjoisosasta, Raja-Joosepista Sokostille. Kolmosjaksossa vaeltajat vähenevät ja syksy etenee. Nelosjaksossa saadaan ensilumi Urho Kekkosen kansallispuistoon ja viidennessä reissumies tuskailee hiihtämisen ja lumessa rämpimisen kanssa.

Viimeisessä jaksossa Järvenkylä pohtii reissuna antia ja mitä kaikkea sen toteutus on vaatinut.

Etukäteen arvelin tiukkojen hetkien tulevan lumen, pakkasen ja pimeyden kera, sillä en ole erityinen talviretkeilyn ystävä. Ja niinhän siinä kävi. Hiihtäminen ei sujunut, ja muistan myös hetken, kun tarvoin lumikengillä polvia myöten lumessa tunturituiskussa. Silloin ajattelin, että onko tässä mitään järkeä, mutta nyt tuo hetki jo naurattaa.

100 päivän vaelluksesta Urho Kekkosen kansallispuistoon julkaistaan kirja maaliskuussa yhteisörahoituksella.

100 päivää Urho Kekkosen kansallispuistossa – kuusiosainen minisarja YLE Areenassa http://areena.yle.fi/1-3841617

Lähde: Metsähallitus / Kuvat: Olli Järvenkylä


Mainos
xLuitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika