Metsän väki on huolissaan.

Metsän väkeen kuuluu eläimistä huolehtivia riistanhaltijoita ja metsää kaunistavia olentoja, mutta myös inhottavia ja vaarallisia olentoja. Inhottavien ja vaarallisten olentojen, eli maahisten kerrotaan pilaavan kaiken syötävän sekä puhtaan veden.

Metsän väki toivoo, että tilanteen pelastamiseksi metsän haltia Tapio ja kuningas Ohto auttaisivat muuttamaan inhottavien ja vaarallisten maahisten suunnitelmat. Tapion ja Ohton apuna toimii joukko metsässä asuvia ihmisiä, joiden toimintaa valvoo metsän suurin henki – Ukko.

Maahiset saattavat lumota ihmisiä ja eksyttää heitä metsään. Maahisten kerrotaan myös lumoavan ihmisiä jäämään luokseen, jos ottamaan vastaan heidän tarjoamiaan lahjoja, ruokaa tai juomaa. Onneksi metsässä on myös hyödyllisiä aarteita, joita vartioivat aarnitulet. Aarnitulien luokse voi johdattaa metsän väen taikavoima.

Metsän väen taikavoimaa voi ilmetä muun muassa puunkoloissa, kivenkoloissa, juurakoissa ja suurissa kannoissa. Metsän väen taikavoimaa saattaa löytää myös myrskyn katkaisemien puiden murtumakohdista tai yhteenkasvaneista puista.

Selviävätkö Tapio ja Ohto joukkueineen hankalasta tehtävästä ja pystyvätkö he palauttamaan puhtaan ravinnon metsän väen toiveiden mukaisesti?