Vuorikiipeilijä Lotta Hintsa on kauppatieteiden maisteri ja entinen missi, joka tavoittelee nyt maailman korkeimpia huippuja sekä uskaliaimpia nousureittejä, ilman lisähappea ja kantaen omat varusteensa vuoristossa.

Kuva: Don Bowie

Parhaillaan Lotta on yhdessä valokuvaaja-kiipeilykumppaninsa Don Bowien sekä venäläisen huippukiipeilijä Denis Urubkon kanssa Pakistanin vuoristossa kiipeilemässä Broad Peakin ja K2:n alueella. Kauden harjoittelu alueella kestää 90 päivää.

Viime kesänä Lotta nousi Donin kanssa maailman 13. korkeimmalle vuorelle Gasherbrum II :lle ilman lisähappea. Aikaisemmin Lotta on kiivennyt mm. Kilimanjaro sekä Aconcagua vuorille.

Lotta on myös mukana TV5:n ja Dplayn 2.3.2020 alkavassa Extremepäiväkirjat -sarjassa, jossa seurataan Lotan nousua Gasherbrum II -vuorelle.

Vuorikiipeilyä ennen Lotta on ollut mukana mm. Selviytyjät Suomi tv-ohjelmassa ja voittanut Miss Suomi -kilpailun vuonna 2013.

Lotta on ollut mukana myös Zonta-järjestön toiminnassa. Zontan päämääränä on naisten ja tyttöjen aseman parantamiseen maailmanlaajuisesti.

Viime vuosina hän on tehnyt vapaaehtoistyötä Ugandassa. Itäisellä Afrikalla on ollut Lotan elämään suuri vaikutus jo lapsuudesta saakka.

Lotan isä, formulatähtien lääkärinä tunnettu Aki Hintsa toimi 1990-luvulla lähetyslääkärinä ja perhe asui Etiopiassa muutamaan otteeseen Lotan ollessa 3–11-vuotias.

Lotan luento lauantaina 29.8.2020

Ulkoilma Festivaalin lauantaina on luvassa Lotan inspiroiva luento kiipeilyprojektista, sen haasteista ja tavoitteista. Luennolle osallistuminen sisältyy festivaalipassin hintaan, kuten myös kaikki muukin ohjelma. Hanki oma festivaalipassi ajoissa.


Yhteistyössä