Ulkoilma 1.10.2015

Kerrospukeutuminen on hiljalleen ottanut ansaitun paikkansa ulkoilevan väestön pukeutumisessa. Siinä missä aikuinen kerrospukeutuu, niin myös pienet lapset voi pukea kerroksiin. Usein paksumpi haalari voi olla helpompi kiskaista aamulla päälle, mutta lämpötilavaihtelu ei anna armoa. Kerrospukeutumisessa voidaan helposti ja nopeasti vaihdella kokonaisuuden ominaisuuksia esimerkiksi auringon paisteessa ja vesisateessa.

Kerrospukeutumisen perusperiaatteet ovat samoja kuin aikuisillakin. Aluskerros tulee ihoa vasten ja siirtää kosteutta ulospäin. Välikerroksilla annetaan eristystä eli lämpöä. Välikerros siirtää myös kosteutta kohti kuorikerrosta. Kuorikerros suojaa sateelta ja tuulelta. Kuorikerroksen päälle voi tarvittaessa pukea hetkellisesti kevyttä toppaa lisäeristeeksi.

Kaikkein pienempien seikkailijoiden aluskerraston materiaalina villa on lämpimin mutta myös tekniset materiaalit sekä puuvilla toimivat. Suurin syy tähän on se etteivät lapset hikoa samalla tavalla kuin aikuiset, joten materiaali ei mene tukkoon, eikä haise.

Reima mukana kerrospukeutumisessa

reima_fiilis
Kerrospukeutumisen ilo. Aina sopivasti päällä – säällä kuin säällä!

Me saimme testiin Reiman mallistosta kattavan kokonaisuuden juuri kerrospukeutumista ajatellen. Reiman omassa ajatusmaailmassa lasten kerrospukeutuminen on juuri nyt esillä. Heidän valikoimassaan on mm. Play Layers -konsepti. Play Layers merkityt tuotteet on mahdollista kiinnittää toisiinsa kevyillä painonapeilla. Tämä helpottaa pukemista. Voit esimerkiksi kiinnittää fleece-takin jo valmiiksi kuoritakkiin ja pukea nämä samalla kertaa lapsen päälle. Kun lapselle tulee lämmin, niin voidaan napit avata ja kuori ottaa pois päältä – näin seikkailu jatkuu miellyttävänä.

reima_play_napit
Play Layers merkityt vaatteet saa kiinnitettyä toisiinsa napeilla. Tämä on kätevää!

Reiman vaatteissa näkyy viimeistellyt yksityiskohdat sekä suunniteltu käytettävyys. Materiaalit ovat laadukkaita, joten kuoren toimivuuteen voi luottaa ja esimerkiksi eriteenä Primaloft on parasta mitä keinokuiduista löytyy.

Näillä varusteilla kohti syksyn seikkailuja

reima_play_jersey
Aluskerros on miellyttävä iholla siirtäen tarvittaessa kosteutta pois ulompiin kerroksiin.

Aluskerros
Play Jersey pitkähihainen paita ja housut ovat valmistettu nopeasti kuivuvasta, pehmeästä Play Jersey -trikoosta.

Välikerros
Etamin -fleeceasu. Polar fleecestä valmistettu asu on todella kevyt, mutta lämmin ja se kuivuu nopeasti siirtäen kosteuden ulommille kerroksille.
Loop -fleecetakki tuo lisäeristystä kylmemmällä kelillä.

Kuorikerros
Reimatec Kuje -kuoritakki on täysin vedenkestävä ja hengittävä lasten välikausitakki, joka välikerroksia lisäämällä muuntautuu ympärivuotiseen käyttöön. Näppärän Play Layers -nepparikiinnityksen avulla useat Reiman välikerrokset kiinnittyvät lämmikkeeksi takkiin.
Reimatec Suoja -kuorihousut ovat vedenpitävät ja hengittävät. Jokasään henkselihousut suojaavat myös selkää. Nämä välikausihousut sopivat myös talvikäyttöön lämpimiä välikerrosasuja lisäämällä.

Päähän, käsiin ja jalkaan
Blixt-pipo on valmistettu lämpimästä villaneuleesta ja siinä on pehmeä, miellyttävä puuvillatrikoovuori. Tuulenpitävät korvalliset suojaavat pieniä korvia kylmältä viimalta ja narut pitävät huolen, että pipo pysyy paikallaan vauhdikkaiden seikkailujen ajan.
Kalvolliset Reimatec Ote-topparukkaset ovat täysin veden- ja tuulenpitävät. Rukkasissa on vedenpitävä Hipora-välikalvo ja vahvikkeet kämmenissä, peukaloissa ja rukkasenpäissä takaamassa, että pikkuiset sormet pysyvät kuivina ja lämpöisinä koko päivän talven aktiviteeteissa.
Nefar-talvisaappaat sopivat loistavasti lumihankileikkeihin, mutta myös vesikelille ja suojasäähän, sillä niissä on täysin vedenpitävää ja kestävää termoplastista kumia. Koron edessä on paikka haalarien ja housujen jalkalenkille, joka pysyy tuossa syvennyksessä helpommin ehjänä. Lämmin tekstiilivuori pitää pikkuiset jalat lämpiminä pakkas- ja loskasään touhuissa.

Käyttökokemuksista kerromme myöhemmin lisää.

Juttu on tehty yhteistyössä Reiman kanssa.

Teksti ja kuvat: Mika Mannonen
Malli: Oula 2 v.

Luitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika