Ulkoilma 6.1.2014

Markkinoilta löytyy nykyään kolmenlaista Gore-Tex –kalvoa, joiden ominaisuudet poikkeavat hiukan toisistaan. Kuluttaja saattaa olla äimänä, millaisen kalvovaatteen hänen kannattaisi hankkia. Päällimmäinen kysymys onkin, mihin kalvovaatetta enimmäkseen käytät? Harrastatko hikiliikkumista, kävelylenkkejä vaiko vuorikiipeilyä?


Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen


Gore-Tex Active

Gore-Tex Active on tarkoitettu hyvän hengittävyytensä ansiosta aerobisiin ja intensiivisiin suorituksiin. Sopii mainiosti pyöräilyyn, juoksemiseen sekä hiihtämiseen. Active –kalvovaatteet ovat vuorettomia sekä kevyitä. Gore-Tex Active vaatteiden kalvo on ohut, joten se on kulutuskestävyydeltään heikompi kuin muut Gore-Tex –tuotteet.

Gore-Tex

Perinteinen Gore-Tex –kalvo löytyy useimmista kalvovaatteista. Kalvo on kestävästi veden- ja tuulenpitävä sekä hengittävä. Gore-Tex –kalvo sopii erinomaisesti monipuoliseen ulkoiluun, jossa ei vaadita maksimaalista hengittävyyttä tai kulutuskestävyyttä. Gore-Tex –kalvollinen vaate voi olla vuorellinen tai vuoreton. Hengittävyyden lisäämiseksi kalvovaatteessa olisi hyvä olla erillisiä ventilaatioita.

Gore-Tex Pro

Pro –kalvolla varustetut vaatteet ovat erityisen vankkatekoisia ja sopivat sen vuoksi äärimmäisen kovaan ja pitkäkestoiseen käyttöön. Pro –kalvolla varustetut vaatteet sopivat hyvin esim. lasketteluun, vuorikiipeilyyn sekä ääriolosuhteisiin. Kalvovaatteen hengittävyyttä voidaan parantaa vaatteesta löytyvillä ventilaatioilla. Pro –kalvollinen vaate on vuoreton.

Gore-Tex -kalvon tunnistat vaatteesta roikkuvasta Gore-Tex -lapusta. Lapun reunassa ei lue mitään tai  Active / Pro. Kalvovaatteeseen on myös painettu tai brodeerattu kalvon nimi.

Kaikki Gore-Tex –kalvovaatteet ovat veden- ja tuulenpitäviä. Gore-Tex takaa että käyttämällä heidän kalvoa, pysyt kuivana.

Gore-Tex –kalvolla varustetut vaatteet on hyvä pestä välillä hengittävyyden parantamiseksi. Pese enintään 40-asteessa. Huuhdellaan huolellisesti ilman huuhteluainetta. Silittämällä vaate kuumalla höyryraudalla voit palauttaa vettähylkivän DWR -käsittelyn.

Kysy myyjältä apua sopivan Gore-Tex –kalvovaatteen hankinnassa.

Teksti ja kuvat: Mika Mannonen / Lähde: Gore-Tex


MainosLuitko jo nämä?

Kommentit

kommenttia

Elämme ulkoilmasta. #elämmeulkoilmasta ulkoilu, retkeily, vapaa-aika